Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.250
% 7.64
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.250
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ethereum, Merge’den sonra savunmasız mı kaldı?

İkinci en büyük kripto para Ethereum’un (ETH) Merge güncellemesini almasıyla çeşitli değişikliklerin yaşanması bekleniyor.

Ethereum doğrulayıcılarının 32 ETH’ye pay vermeleri gerektiği için ETH’nin daha merkezi hale gelmesi ve bu durum karşısında ise hükümetlere karşı daha savunmasız kalma ihtimali değerlendirildi. Merkle Science’ın baş araştırmacıları tarafından aktarılan bilgilere göre Ethereum’un hisse kanıtına (PoS) geçmesi, onu hükümet müdahalesine ve sansüre karşı daha savunmasız hale getirebilir. Merge ile beraber merkezileştirme sorunlarının yaşanabileceğine değinen Science, bir doğrulayıcı olmanın yüksek maliyetinden söz etti. Ethereum ağının tam olarak bir doğrulayıcı olabilmesi için yaklaşık olarak 47.000 dolar olan 32 Ether hissesi gerekmektedir.

Vitalik daha önce Ethereum’a uygulanabilecek sansürden söz etmişti. Sansürün uygulanabileceği şekillerden birinin, onaylayıcıların yaptırım uygulanan işlemleri hariç tutmayı veya filtreleme kullanılması gerektiğinden söz edildi. Bunun yanı sıra bazı doğrulayıcıların yaptırımlara uymaması halinde, bu işlemlerin daha sonraki bloklarda alınacağını ve sansürün sadece geçici olacağını ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir