Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.013
% 3.48
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.013
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ethereum Merge Yükseltmesi Tamamlandı, Ethereum Merge Sonrası ETH Fiyatı Yükselir Mi?

Merge Yükseltmesi Gerçekleşti

Aylardır beklenen Ethereum güncellemesi bugün sabah saatlerinde tamamlandı. Ethernodes’a göre Ethereum ağındaki istemcilerin yaklaşık %89’u Merge için hazır durumdayken bunlar arasında Go-Ethereum %88, Erigon %93, Besu %100 ve Nethermind node’ları %92 durumunda hazır konuma geldi. Bunların yanında Ethereum Vakfı, Kiln, Ropsten ve Rinkeby test ağlarının da kullanımdan kaldırıldığını duyurdu. Bu test ağları kapatılacağı için kullanıcıların ve geliştiricilerin Goerli veya Sepolia test ağlarına geçiş yapması talep edildi.

Buterin’den İlk Açıklama Geldi

Merge güncellemesinin başarıyla tamamlanmasının hemen ardından Ethereum kurucusu Vitalik Buterin Twitter üzerinden mutluluğunu paylaştı. Vitalik Buterin yaptığı paylaşımda:” Ve sonuçlandırdık! Mutlu birleşmeler. Bu Ethereum ekosistemi için büyük bir an. Birleşmenin gerçekleşmesine yardım eden herkes bugün gurur duymalı.” İfadelerini kullandı.

Ethereum Gas Ücretleri Artış Yaşadı

Merge güncellemesi gerçekleşti Ethereum Proof of Work algoritmasından Proof Of Stake algoritmasına geçişi tamamladı ve Ethereum’un tükettiği enerji oranı %99.4 oranında azalmış oldu. Fakat Ethereum’un Merge güncellemesiyle birlikte gas ücretleri de artmaya başladı. Peki gas ücretleri neden arttı, Ethereum’un Proof of Stake algoritmasına geçişi gas ücretlerini azaltmayacak mıydı? Merge yükseltmesine baktığımızda içerisinde maalesef gas ücretlerinin düşüşünü hedefleyen bir madde olmadığını görüyoruz. Bu güncelleme sadece Ethereum’un Proof of Stake algoritmasına geçişini aktifleştiren bir yükseltmeydi. Şu anda ağ üzerinde yapılan işlemlerin artması kaynaklı gas ücretlerinde de bir artış söz konusu oldu fakat ilerleyen günlerde işlemlerin oranına göre bu ücretlerde zaman zaman azalma veya artma devam edecek.

Ethereum Fiyat Tahminleri

Kripto fenomeni olan Park Davis, Ethereum Merge güncellemesinin ardından fiyatın ne olacağı konusunda açıklamada bulunmuş. Davis, temelde Merge güncellemesinin bir yükselişi tetikleyeceğine inandığını söylerken, bu başarının yürürlüğe girmesinin biraz zaman alacağını söylemiş. Başka bir kripto fenomen Quinten Francois ise, Merge güncellemesinden hemen sonra lider altcoin’de düşüşün yaşancağını belirtmiş. Fakat bu fenomenlerin dışında birçok kripto fenomen de daha fazla Ethereum satın almaya ve yaptıkları alımlarla ilgili tweetler atmaya başladı. Merge sonrası Ethereum hisse ispatı bir ağ haline geldiği için bu durumun kripto paranın arzında bir düşüşe yol açması ve ilerleyen günlerde de fiyatın yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor. Merge sonrası Ethereum fiyatıyla ilgili görüşünü belirten bir diğer isimde BitMEX eski CEO’su Arthur Hayes oldu. Hayes, katıldığı bir Youtube yayınında Ethereum için fiyat beklentisini paylaştı. Hayes, Merge’ün benzersiz bir olay olduğuna vurgu yaparken, bu gelişmeyle birlikte Ethereum’un pozitif ayrışacağını ve yıl sonuna kadar Ethereum’un 3 bin dolar seviyesine ulaşabileceğini söyledi.

Gördüğünüz gibi Ethereum ağında düşüş yaşanacağını düşünen fenomenler var fakat genel kanı Etheruem fiyatında yükseliş yaşanacağı yönünde. Daha yorum yapmak için erken gibi henüz güncelleme bugün sabah saatlerinde gerçekleşti. İlerleyen süreçte her şey rayına oturduk sonra neler olacak Ethereum fiyatı hangi seviyeleri görecek hep birlikte göreceğiz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir