Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.970
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.970
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ethereum Madencisi f2Pool: PoW Devri Kapanıyor

En büyük ikinci Ethereum (ETH) madencilik havuzu f2Pool, Proof of Stake dönemiyle ETH madenciliğinin sona erdiğini düşünüyor.

Ethereum (ETH) ağı, Proof of Stake’e geçmeye hazırlanırken, odak madencilerin ne yapacağına çevrilmiş durumda. Bu durumda madencilerin operasyonlarını sürdürebilmek için Proof of Work dostu ağlara geçişi değerlendiriyor.

Karar f2Pool Ağındaki Madencilerin

Ethereum’un en büyük ikinci madencilik havuzu olan f2Pool, Ethereum Merge’ünü desteklemedeki kararın havuzdaki madencilerde olduğunu söyledi. Kripto muhabiri Colin Wu attığı bir tweette, “ilginç bir şekilde, havuz, PoW döneminin bittiğini ve çevre dostu PoS’a geçiş yapılması gerektiğini kabul etti” dedi.

f2Pool ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ethereum çatalını destekleyip desteklememek artık önemli değil. Mitner topluluğunun karar vermesine izin vereceğiz. Ancak, ETH PoW döneminin sona erdiğini kabul ediyoruz ve yeni PoS Dönemine geçelim.”

Madencilere Ethereum’u Güvenli Tuttukları İçin Herkes Minnettar

f2Pool, madencilere 7 yıldan fazladır ağı güvenli tuttukları için minnettar olduklarını söyledi. Bunun dışında f2Pool, Ethereum madencilik havuzundaki katılımcıların bireyselden çıkıp halka açık şirketlere dönüştüğünü de vurguladı.

“Ethereum madencileri, Ethereum ekosisteminin isimsiz kahramanlarıdır. Arka planda olma eğilimindedirler ve 7 yıldan fazla bir süredir Ethereum zincirini sessizce güvence altına alıyorlar. Halka açık şirketlerden Ukrayna köylerindeki ve Sibirya fabrikalarındaki bireylere kadar uzanan Ethereum madencilerimiz var.”

PoS’e geçişle Ethereum madencilerini ağdan çıkaracağını ve madencilik havuzlarının seçenekleri konusunda bölünmüş durumda olduğunu belirtmekte fayda var. Madenciler için olası bir seçenek olarak görünen hala PoW kullanan Ethereum Classic’e (ETC) geçmek. ETC madenciliğine geçmek küçük yükseltmeler gerektireceğinden halihazırdaki madenciler sistemde kalabilecekler.

Madencilik havuzları arasındaki bölünmenin ortasında, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, olası bir varış noktası olarak ETC’yi seçen madencileri selamladı ve aynı zamanda başka bir fork’un Merge’den sonra Ethereum’a ‘önemli ölçüde’ zarar verme olasılığının düşük olduğunu savundu . Buterin’e göre ETC, Ethereum’a daha iyi bir PoW alternatifi konumunda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir