Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.178
% 4.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.178
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Ethereum Layer-2 Ağı Base, TVL’de 8 Milyar Doları Aştı

ethereum

Ethereum layer-2 ağı Base’in toplam kilitli değeri (TVL), Optimism’in OP Mainnet’ini geçtikten sadece birkaç gün sonra 8 milyar doları aştı.

L2Beat verilerine göre, 10 Haziran itibarıyla Base’in TVL’si 8.05 milyar dolara ulaştı. Bu değerin 5.92 milyar doları yerel olarak basılmış varlıklardan, 2.14 milyar doları ise Ethereum’da kilitli olup Base’de yansıtılan kanonik olarak köprülenmiş değerlerden oluşmaktadır. Coinbase destekli zincir, geçen hafta OP Mainnet’i geçerek Superchain ekosisteminde en büyük zincir haline geldi. Şu anda TVL açısından, 18.27 milyar dolarlık Arbitrum One’ın ardından en büyük ikinci Ethereum ölçekleyici konumunda.

Base, Ağustos ayında piyasaya sürülmesinden yaklaşık yedi ay sonra, 27 Şubat’ta TVL’de 1 milyar dolara ulaştı. Ancak o zamandan bu yana geçen 104 gün içinde sekiz kat artış yaşadı. L2BEAT’e göre, Base ayrıca son ayda saniye başına işlem sayısı açısından 23.52 ile Arbitrum One’ı geçerek tüm Ethereum layer-2 ağları arasında en yüksek olan 30.36’ya ulaştı. Son 30 gün içinde Base, 64.86 milyon işlem gerçekleştirdi.

Finansal ve Güvenlik Öne Çıkanlar

“Niftytable” tarafından oluşturulan bir Dune Analytics kontrol paneline göre, Base son üç ayda on-chain işlemlerden en fazla kar elde etti ve Mart ayında zincir için 16.9 milyon dolarlık rekor bir kar elde etti. Mayıs ayında on-chain kazançları %58.6 düşerek 6.98 milyon dolara gerilemiş olsa da, aynı ayda 1.57 milyon dolar kar elde eden ikinci en karlı Ethereum layer-2 ağı olan OP Mainnet’in önünde yer aldı.

Bu İlginizi Çekebilir: Arbitrum DAO, Oyun Ekosistemine 215 Milyon Dolarlık Fon Ayırdı

Bu kazançların önemli bir kısmı, 2024’ün ilk birkaç ayında yaşanan memecoin çılgınlığından kaynaklandı. Ancak, memecoin’lerin popülerliği nedeniyle Base aynı zamanda suçluların da ilgisini çekti ve Ocak-Mart ayları arasında ağdaki phishing saldırıları nedeniyle çalınan para miktarı on sekiz kat arttı.

Gelecek Projeksiyonları ve Piyasa Etkisi

Varlık yönetim şirketi VanEck’in analistleri, Ethereum için layer-2 ölçeklendirme ağlarının 2023 yılına kadar toplam piyasa kapitalizasyonunun 1 trilyon dolara ulaşacağını öngörüyor. Bu öngörü, layer-2 çözümlerinin Ethereum ağının ölçeklenebilirliğini ve işlevselliğini artırmadaki önemini vurgulamaktadır. Base büyümeye ve daha fazla kullanıcı çekmeye devam ederken, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve blockchain teknolojisinin geleceğinde kritik bir rol oynamaya hazırlanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereum Layer-2 Ağı Base, TVL’de 8 Milyar Doları Aştı” te bir düşünce

  1. Pingback: Inflows Into Crypto Funds Continue: Volume Jumps 55% In One Week - Coin Engineer

  2. Pingback: SushiSwap Yeniden Markalaşıyor ve Sushi Labs ile Yeni İş Modelini Tanıtıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir