Kriptolar:
30427
Bitcoin:
$61.562
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.23
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.22
Korku & Açgözlülük:
40 / 100
Bitcoin:
$ 61.562
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Ethereum İşlem Ücretlerinde Düşüş

Ethereum İşlem Ücretlerinde Düşüş

21 Haziran 2024 itibariyle Ethereum’un ortalama işlem ücreti fiyatı 7,32 Gwei seviyesine geriledi. Bu değer, bir gün önce 13,09 Gwei iken, Haziran ayının başlarında 10,29 Gwei olarak kaydedilmişti. Özellikle 6 Haziran‘da 23,25 Gwei ile zirve yapmasından sonra, bu düşüş dikkat çekici oldu. Yılbaşında 14,91 Gwei olan gaz fiyatlarının, 5 Mart‘ta 98,68 Gwei gibi yüksek seviyelere ulaşması, geçmişte kullanıcılar için büyük bir maliyet engeli oluşturuyordu. Ancak, son dönemdeki bu dramatik düşüş, Ethereum ağını çok daha ekonomik hale getiriyor.

Katman 2 Çözümleriyle Yeni Bir Dönem

Ethereum‘un ölçeklenebilirliğini artırmak amacıyla geliştirilen Katman 2 çözümleri, tüm zamanların en yüksek aktivite seviyelerine ulaştı. Katman 2 çözümleri, işlemleri ana Ethereum zinciri dışında işleyerek ağın tıkanıklığını ve maliyetlerini ciddi ölçüde azaltıyor. Böylelikle Katman 2 çözümleri Ethereum ağında verimliliği artırarak işlem ücreti fiyatlarının düşmesinde kilit bir rol oynuyor.

Ethereum’da Verimlilik ve Erişilebilirlik Artışı

İşlem ücretlerindeki düşüş ve Katman 2 çözümlerinin artan kullanımı, Ethereum’un daha verimli ve erişilebilir bir ağ haline geldiğini gösteriyor. Yüksek talep dönemlerinde artan işlem ücretleri, geçmişte ağı maliyetli ve yavaş hale getiriyordu. Ancak Katman 2 çözümleri, bu sorunu çözerek işlemleri ana zincirden çekiyor, tıkanıklığı azaltıyor ve maliyetleri düşürüyor. Bu gelişmeler, Ethereum’un hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için daha cazip bir seçenek olmasını sağlıyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Michael Dell ve Michael Saylor Bitcoin Hakkında Konuştu

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereum İşlem Ücretlerinde Düşüş” te bir düşünce

  1. Pingback: Binance, Siber Saldırı Sonrası BtcTurk'ün Çalınan Fonları Kurtarmasına Yardım Ediyor

  2. Pingback: ABD, El Konulan Kriptoları 'Parasal Olmayan Mülkiyet' Olarak Sınıflandıracak - Coin Mühendisi

  3. Pingback: Milyarder Mark Cuban Sahte Mail Tarafından Hacklendi - Coin Mühendisi

  4. Pingback: Madenciler Zor Durumda! 2 Milyar Dolarlık Satış - Coin Mühendisi

  5. Pingback: Infrared Finance, Binance Labs'tan Önemli Fon Topladı: Berachain Ekosisteminde Yeni Bir Dönem Başlıyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir