Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.243
% 0.35
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.243
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ethereum İçin 24 Haziran Büyük Gün: İşte Olacaklar!

Ethereum için önümüzdeki 9 gün kritik. Kripto para piyasası, son satışlarla birlikte 2021’deki tüm kazanımları iade etti. Bu esnada son 18 ayın en düşük seviyeleri görüldü. Tüm bunlara rağmen, Ethereum fiyatı 1.000 dolar desteğini koruyor ve trendi tersine çevirme olasılığını gösteriyor.

Büyük Ethereum sözleşmeler 25 Haziran’da sona erecek

Bir haftadan uzun bir süre kaldığından, yatırımcıların büyük bir trend dönüşü için uzun süre beklemesine gerek yok. Önümüzdeki günlerde sona ermek üzere birkaç seçenek (options) sıralanıyor. Ancak en büyüğü olan aylık vade, analistlere göre fiyatlarda büyük dalgalanmalara neden olabilir. Skew verilerine göre, Ethereum için bir yükseliş senaryosu olabilecek yaklaşık 948.200 ETH’nin süresi dolmak üzere.

ETH için hangi seviyeler kritik

Yukarıdaki grafik, alış emirlerinin veya çağrılarının (calls), satış emirlerinden veya satımlarından (puts) daha fazla olduğunu göstermektedir. Yatırımcılar her zaman piyasa koşullarını göz önünde bulundurarak bahis oynadığından, ETH fiyatı önümüzdeki 10 gün içinde büyük ölçüde rayına oturabilir. Ancak, vade sonu hala oldukça belirgin. Sonuç olarak, yatırımcıların pozisyonlarını geri çevirme şansları bir kenara bırakılamaz. Bu gibi durumlarda fiyatlar söz konusu tarihte önemli bir düşüş yaşayabilir.

Bu nedenle, önümüzdeki 10 gün ETH için son derece önemli. Çünkü 1.200 doların üzerinde güçlü bir konsolidasyon, ‘calls’ tercih eden yatırımcılara güven sağlayacak. Ne kadar çok satın alma emri olursa, Ethereum fiyat stabilize etme şansı o kadar artar. Aksi takdirde, fiyat 1.100 veya 1.000 doların altına düşme riski ile tehdit altında. Bu nedenle, satış emirleri alış emirlerini geçerek ETH üzerindeki yukarı yönlü baskıyı artırabilir.

Genel olarak, Ethereum daha az fiyat varyasyonu ile istikrarlı bir altcoin olmuştur. Dolayısıyla 1.200 doların üzerinde güç toplamaya devam ederse, analistlere göre 1.700 doların üzerinde toparlanma şansı daha yüksek.

Veriler Ethereum için dibin çok uzakta olduğu gösteriyor

Ethereum, 14 Haziran’ın erken saatlerinde Ocak 2021’den bu yana görülmeyen fiyatlara 1.100 doların altına düştü. Şimdilik bu seviyenin üzerinde işlem görüyor. Daha da önemlisi, ETH, 10 Mayıs-14 Haziran arasında Bitcoin’den %33 daha düşük performans gösterdi. Piyasa, buna benzer bir olayı en son 2021 yılının ortalarında gördü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir