Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.526
% 2.64
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.526
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ethereum, FTX hacker’ının ETH satışlarından olumsuz etkileniyor

Investing.com – Dün Blockchain verileri, FTX hack’iyle bağlantılı cüzdan adresinden 30.000 ETH’den fazla varlığın satılarak büyük bölümünün Bitcoin’e dönüştürüldüğünü gösterdi. 

Bu sert satışla birlikte piyasanın en büyük altcoin’i haftanın son günü %7’ye ulaşan düşüşle 1.140 dolarda kapanış gördü. Yeni haftaya da satıcılı başlayan Ethereum, şu an 1.130 dolar bandında işlem görüyordu. 

FTX için iflas başvurusu yapılmasının ardından siber saldırıya uğrayan platformdan 600 milyon dolara yakın kripto para çalındı. Son raporlar ise çalınan ETH’lerin büyük bir kısmının Bitcoin’e çevrildiğini gösterdi. Hacker’lar geçen hafta ise çaldığı sabit kripto varlıkları Ethereum’a çevirmişti. 

Kripto piyasalarında FTX kaynaklı tedirginlik devam ediyor. Şirketin, büyük alacaklılarına 3 milyar doların üzerinde borcu olması, krizin boyutunun zincirleme etkiyle devam etmesine yönelik endişeleri körüklüyor.

Geçen haftaki gelişmelerde BlockFi’nin iflas başvurusuna hazırlandığına dair haberler vardı. Bunun yanında kripto piyasalarında kurumsal şirketlere likidite sağlayan Genesis’in kredi bölümüyle ilgili çekim işlemlerini askıya aldığını duyurması, FTX çöküşünün ilk etkileri olarak görüldü.

Mevcut durum, kripto endüstrisine olan güveni iyiden iyiye azaltırken sektörün acil olarak düzenlenmesi gerektiğine ilişkin söylemler yeniden artmaya başladı. 

Ethereum, Bitcoin’den daha kötü performansa sahip

Haftanın son gününde toplam piyasa değeri, %3 düşüş gördü ve sabah saatlerinde düşüş eğilimi devam ederken toplam değer, 800 milyar dolar sınırında bulunuyordu. 

Bitcoin, son 24 saatte %3 bandında düştü. Günün ilk saatlerinde 15.000 dolar bandını bir kez daha test eden kripto para, sabah saatlerinde 16.100 dolar bandında işlem görüyordu. Ethereum, ise %7 gerileyerek Bitcoin’den daha düşük performansa sahipti.

Son 24 saatlik fiyat hareketi kontrol edildiğinde en büyük altcoin’lerin Ethereum liderliğinde sert düşüşlere sahip olduğu görülüyor. Piyasa değerine göre sıralanmış listede 24 saatlik kayıplar %5 – 10 bandında gerçekleşirken şu an %10,45 düşerek 0,076 dolara gerileyen DOGE, ilk 10’da en çok kripto para olarak kaydedildi. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir