Kriptolar:
30406
Bitcoin:
$61.506
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 1.19
Korku & Açgözlülük:
46 / 100
Bitcoin:
$ 61.506
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Ethereum ETF’leri Ne Zaman İşlem Görmeye Başlayacak?

Spot Ethereum ETF

Bugün erken saatlerde sekiz spot Ethereum ETF‘si toplu bir emirle onaylandı. Ancak, S-1 kayıt beyannamelerinin onaylanması ve ürünlerin işlem görmeye başlaması haftalar hatta aylar alabilir.

SEC, BlackRock, Fidelity ve Grayscale gibi firmaların sunduğu Ethereum ETF‘leri için 19b-4 formlarını onayladı. Ancak bu ürünlerin işlem görmeye başlaması için S-1 kayıt beyannamelerinin yürürlüğe girmesi gerekiyor.

Bitcoin ETF’lerinin onaylandığı dönemde, S-1 formları 19b-4 onaylarından önce hazırdı. Bu, S-1 formlarının hızlıca yürürlüğe girmesine ve ticaretin ertesi gün başlamasına olanak tanıdı.

Ethereum ETF‘leri için durum farklı. SEC, bu hafta başına kadar ihraççılarla etkileşime geçmemişti. Uzmanlar, bu son dakika değişikliğinin arkasında siyasi bir kararın olabileceğini düşünüyor. İhraççılar 19b-4 formlarını hızlıca tamamlamış olsalar da, S-1 formları hakkında fazla iletişim kurulmamış durumda.

Sürece yakın bir kaynağa göre, S-1 formlarının hala çözülmesi gereken birçok konusu var. Bu işlemler haftalar alabilir ve bu durum, SEC’in ne kadar hızlı yanıt vereceğine bağlı. İhraççılar ve borsalar henüz ürünleri piyasaya sürme konusunda konuşmalara başlamadılar.

Bu durum, sektör uzmanlarının tahminleriyle de örtüşüyor. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, 19b-4 onaylarından önce The Block’a verdiği röportajda, “Hızlı yolun ne kadar hızlı olduğunu bilmiyorum, ancak önümüzdeki birkaç gün, belki haftalar boyunca yoğun bir telaş olacak — bu S-1’lere bağlı,” demişti.

Galaxy Digital, spot Ethereum ETF’lerinin Temmuz veya Ağustos aylarında borsalarda listelenmesini öngörüyor. Galaxy Digital’in raporunda, spot Ethereum ETF’lerinin spot Bitcoin ETF’lerinden “önemli ölçüde” daha yüksek risk profiline sahip olduğunu ve bunun da düzenleyicilerin karar verme sürecini uzatabileceğini belirtti.

Bugünkü emrin ardından, SEC’in ihraççılara S-1 formları hakkında geri bildirimde bulunması ve onları hazır hale getirmek için çalışması bekleniyor. Bu süreç tamamlandıktan ve borsalar hazır hale geldikten sonra ticaret başlayabilir.

Sonuç olarak, Ethereum ETF’leri onaylanmış olsa da, işlem görmeye başlamaları birkaç hafta sürebilir — bu süre ajansın aciliyetine bağlı olarak daha kısa veya daha uzun olabilir.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereum ETF’leri Ne Zaman İşlem Görmeye Başlayacak?” te bir düşünce

  1. Pingback: Ethereum Ağının Gözdesi Ether.fi Visa İle İşbirliğini Duyurdu - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir