Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.550
% 4.10
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.550
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Ethereum Classic Tehlike Çanlarını Çalıyor

Ethereum ağ çatallanması ile ortaya çıkan Ethereum Classic (ETC), topluluğun ilgisinin azalmasıyla birlikte popülerliğini kaybetmeye başladı.

ETC, devam eden ayı piyasasının da etkisiyle zorlu bir Eylül ayını geride bıraktı. Akıllı sözleşmeler platformu Ethereum‘un ağ çatallanmasıyla ortaya çıkan proje, yoğun bir ilgi görüyordu. Özellikle Merge ile birlikte, PoW ürünü olması nedeniyle madenci akınına da uğramıştı.

ETC, Sosyal ve Ağ Metriklerinde Düşüş Yaşıyor

Sosyal veri paylaşımcısı LunarCrush‘a göre, ETC tarafının sosyal metrikleri Eylül ayında güçlü bir düşüş yaşadı. Ayrıca projenin sosyal medya etkileşimleri de yaklaşık yüzde 75 oranında azaldı. Topluluk, ETC’nin sosyal metriklerde yaşadığı düşüşü ETHW’nin ortaya çıkmasına bağlıyor.

Merge güncellemesinden sonra, Ethereum madenciliği yapan kullanıcılar ETC tarafına akın etmeye başlamıştı. Bunun etkisiyle fiyat istikrarı yakalayan proje, madencilik oranlarında da ivme kazandı. Ancak, EthereumPoW (ETHW) projesinin çatallanmayla ortaya çıkması işleri değiştirdi. Topluluğun ilgi ve alakası ETHW tarafına kaydı.

İlginin kaybolmasını, fiyat düşüşü de takip ettiği için ETC tarafında karamsar bir hava oluştu. AMBCrypto’ya göre, proje düşüş etkisinden çıkamayabilir.

ETC Verileri, Ethereum Classic Ağı Ne Durumda?

Ethereum Classic, son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı geri plana düşmeye başladı. Özellikle Twitter hesabının, projenin kendi tabirleriyle çalınması, sosyal medyadaki aktiviteyi de beraberinde azalttı. Bu olayların ardından, madencilerin ilgisi de farklı projelere kaymaya başladı. ETC için en ciddi endişelerden birisi madencilerin projeden ayrılması olabilir.

ETC tarafında hash oranları önemli ölçüde düşüş yaşadı. Hash düşüşlerinin beraberinde, madencilik kazancında da azalma yaşandı. Tüm bu gelişmeler, ETC ağının güvenliğini daha da zayıflattı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir