Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$64.288
% 1.83
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.288
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Ethereum, Bellatrix İçin Tarihi Açıkladı

Ethereum Vakfı tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre, Ethereum Merge’ü kapsamında “Bellatrix” yükseltmesi 6 Eylül’de etkinleştirilecek. Ardından ise 10 ile 20 Eylül tarihleri arasında Ethereum ana ağ Merge’ü yapılacak.

Merge, Ethereum blockchaininin mevcut Proof of Work (PoW) mekanizmasından, projeleri ölçeklendirmenin daha hızlı, daha enerji verimli ve daha güvenli bir yolu olduğuna inanılan Proof of Stake (PoS) modeline geçirmeyi amaçlıyor. Ethereum, test ağını PoS’a dönüştürmek için bir dizi çalışmayı tamamladı ve ana ağı PoS’a taşıyacak.

Bellatrix Merge’ün Adımlarından Biri

Ethereum Vakfı’nın bloğunda, Ethereum ana ağ Merge’ünün “Bellatrix” ve “Paris” yükseltmeleri olmak üzere iki adımda gerçekleşeceği belirtildi. Bellatrix yükseltmesi, Ethereum’un fikir birliği katmanını Ethereum’a PoS mekanizmasını tanıtan Beacon Chain ile birleşmeye hazır bir duruma getiriyor.

Bellatrix yükseltmesi epoch 144896‘da gerçekleşecek, bu da 6 Eylül’de olduğu anlamına geliyor. Epoch, Ethereum’da kullanılan zaman birimidir.

Paris yükseltmesi ise, Ethereum ağını PoW’dan PoS’a çevirecek olan Bellatrix yükseltmesinden sonra gelecek.

Paris yükseltmesi, “Toplam Terminal Zorluğu” (TTD) 58.750.000.000.000.000.000.000.000’a ulaştığında tetiklenecek. TTD, Merge’ten önce Ethereum’da çıkarılan son bloğun eşik zorluğu anlamına geliyor. TTD elde edildikten veya aşıldıktan sonra, bir sonraki blok PoS tarafından üretilecek.

TTD başarısı 10-20 Eylül arasında bekleniyor. PoS mekanizması altında üretilen ilk ana ağ bloğu, Paris yükseltmesinden yaklaşık 13 dakika sonra gerçekleşeceği ön görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir