Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.146
% 2.49
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.146
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Ethereum Araştırmacısının EigenLayer’daki Danışman Rolü Tartışma Yarattı

Ethereum Araştırmacısının EigenLayer'daki Danışman Rolü Tartışma Yarattı

Ethereum Vakfı araştırmacısı Justin Drake, çığır açan protokol EigenLayer’ın arkasındaki şirket olan EigenFoundation’da danışmanlık pozisyonunu kabul ettiğini açıkladı. Drake, 19 Mayıs’ta yaptığı uzun bir gönderide, üç yıla yayılan EIGEN tokenleri olarak milyonlarca dolar değerinde bir danışmanlık ücreti aldığını belirtti. Bu miktar, diğer tüm varlıklarının toplam değerinden fazladır ve bu, kripto para topluluğunun dikkatinden kaçmamıştır.

Çıkar Çatışması İddiaları

Drake’in bu pozisyonla ilgili olası çıkar çatışmaları hakkındaki açıklaması, sosyal medyada tartışmaları karmaşıklaştırdı. Kripto yatırımcısı ve UpOnly podcast yayıncısı Jordan Fish, diğer adıyla Cobie, yakın zamanda Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’e, Ethereum Vakfı’nın çalışanlarına Ethereum ile rekabet edebilecek projelerden milyonlarca dolar ödeme yapması hakkında Önemli Sorular yöneltti. Fish, EigenLayer’ı da olası bir örnek olarak gösterdi.

Geçen ay kısmi ana ağ sürümünü tamamlayan EigenLayer, kullanıcılara likit staked Ether (ETH) stake etme imkanı sunarak ETH’yi iki kez stake etme fırsatı sağlar. Drake, böyle bir rolün tehlikelerini kabul etti, ancak restaking risklerini sistematik olarak analiz etmeye ve EigenLayer’ı bu risklere karşı yönlendirmeye kararlı olduğunu vurguladı. Drake, “Danışman olmak, restaking sorunlarına doğrudan katılmak ve likit staking ile ilgili geçmiş hataları tekrarlamadan EigenLayer’ın kararlarını içeriden etkilemek istediğim anlamına geliyor,” diye açıkladı.

Şeffaflık Desteği

Ancak, bazı sektör insanları Drake’i açıklığı için takdir etti. Polygon’dan Hudson Jameson, zkSecurity’nin kurucu ortağı David Wong, Standard Chartered Ventures’da Kripto Yatırımları Direktörü Robbie Nakarmi ve daha birçok kişi Drake’i şeffaflığı için övdü. Gönderisinde, EigenLayer’ın niyetleri hakkındaki endişeleri gidermeye çalıştı ve “EF 300’den fazla kişilik büyük bir organizasyondur. Bildiğim kadarıyla 3 EF üyesi, biri erken bir EigenLabs yatırımcısı, diğeri ise yakın zamanda EigenFoundation danışmanı olarak EigenLayer varlıklarıyla resmi bir ilişkiye sahiptir,” dedi.

Drake, Ethereum vakfı üyelerinin %1’inin EigenLayer’da yer almasının ahlaklarını feda edeceklerini hayal etmediğini belirtti. Ayrıca, EigenLayer’ın ilerlemesi Ethereum’un gelişimine tehdit oluşturduğunda danışmanlık pozisyonunu bırakmaya istekli olduğunu söyledi.

Son haberlerde, kullanıcılarından çok kısıtlayıcı bir token yeniden dağıtım programı uyguladığı için çok eleştirilen merkezi olmayan bir depolama projesi olan EigenLayer, bu eleştirilere yanıt olarak kullanıcılarına ek 28 milyon EIGEN token airdrop yaptı.

Justin Drake’in Terra araştırmacısı olarak atanması, bireysel ve kolektif hedeflerin blockchain endüstrisindeki devrim niteliğindeki değişimler arasında nasıl kesişebileceğinin ve kesişmesi gerektiğinin bir örneğidir. Endüstrinin geleceği ve en etkili karakterlerin hesap verebilirliği topluluk için her zaman bir endişe kaynağı olacaktır.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereum Araştırmacısının EigenLayer’daki Danışman Rolü Tartışma Yarattı” te bir düşünce

  1. Pingback: EigenLayer'ın EIGEN Airdrop Sonrası Günlük Akışlarının Analizi - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir