Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.504
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa DeÄŸeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.504
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa DeÄŸeri:
$2.38 T

Ethereum ağındaki bir açık nedeniyle bu token %94 değer kaybetti!

Ethereum ağındaki bir açık nedeniyle bu token %94 değer kaybetti!

Shido‘nun layer-1 blockchain’i, Ethereum tabanlı staking sözleÅŸmesinde yaÅŸanan bir açıktan sonra token deÄŸerini sadece 30 dakika içinde %94 oranında kaybetti.

PeckShield adlı blockchain güvenlik firması, 29 Åžubat’ta yaptığı bir X gönderisiyle bu düşüşe dikkat çekti. Ardından gelen bir gönderide, bir saldırganın blockchain’in Ethereum tabanlı staking sözleÅŸmesini baÅŸka bir adrese transfer ettiÄŸi ve yeni sahibin bu sözleÅŸmeyi upgrade ederek stake edilen token’ları çekmek için gizli bir iÅŸlev eklediÄŸi belirtildi.

PeckShield, saldırganın 4.3 milyar Shido token’ını çektiÄŸini açıkladı – CoinGecko verilerine göre dolaşımdaki toplam token arzının neredeyse yarısı kadar.

Düşüş öncesinde, bu tokenlar yaklaşık 35 milyon dolar değerindeydi.

Bir X gönderisinde, takma adı ZachXBT olan bir on-chain araÅŸtırmacısı, saldırganın adresini bulduÄŸunu ve bu adresin kripto paralarının önce Layerswap üzerinden köprülendiÄŸini ardından da Arbitrum blockchain’inden aktarıldığını belirtti.

ZachXBT, saldırganı finanse eden cüzdanın gerçek kimliÄŸini keÅŸfettiÄŸini ancak bu cüzdan sahibinin de “varlıklarının saldırgandan önce ani bir ÅŸekilde transfer edildiÄŸini” belirtti.

Shido, henüz ana ağına baÅŸlatmamış olan bir layer-1 proof-of-stake blok zinciri projesidir. 24 Åžubat’ta yapılan bir X gönderisinde, ana aÄŸ baÅŸlatımının “önümüzdeki hafta” açıklanacağı belirtilmiÅŸti.

SHIDO, projenin baÄŸlı merkezi olmayan borsası (DEX) üzerinde %8’lik yıllık bir getiri elde etmek için stake edilebilen Ethereum tabanlı bir ERC-20 token’dir, proje web sitesine göre.

Shido, sözleşme açığı hakkındaki bir talebe henüz yanıt vermedi.

Geçen yıl, 600’den fazla kripto ile ilgili 2.1 milyar dolarlık hack gerçekleÅŸti; bu, 2022’ye göre neredeyse %30’luk bir azalmayı temsil ediyor. Bu yılın Ocak ayında ise 30 saldırıda 182.5 milyon dolar kayıp yaÅŸandı, PeckShield’e göre.

Åžubat ayı da exploit (sömürü) yapanlar için büyük bir ay olabilir; PlayDapp’ten 290 milyon dolar çalındı ve çeÅŸitli cüzdan ihlalleri ve dolandırıcılık vakalarında birkaç milyon dolar daha kayıp yaÅŸandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir