Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.312
% 2.85
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.312
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Ethereum 2.0’da 10 milyon token barajı geçilirken liderlik Terra’da

Investing.com – Kripto para piyasaları genelinde genel bir düşüş havası hakimken en büyük 10 kripto para arasında bulunan Terra (LUNA), son günlerdeki dirençli görünümüyle dikkat çekiyor. Genel düşüş eğilimine karşın LUNA tokeni, piyasanın yukarı yönlü toparlanma aşamalarında daha çok talep görerek değer artışını devam ettiriyor.

Bugün 97 dolar seviyesinde bulunan LUNA tokeni, bu hafta 105 dolara kadar yükselerek yeni bir rekora ulaştı. Terra ağının yerel tokeni LUNA, genel piyasa eğiliminin tersine Ocak ayı sonunda 46 dolarda dip gördükten sonra fiyatını iki katından fazlasına çıkarmış durumda.

Terra ağının yerel tokeninde görülen güçlü performans, ağın DeFi alanında sağlam bir zemin oluşturmasıyla devam ediyor. Geçen hafta Terra ağı toplam staking miktarında Ethereum 2.0’ı geride bıraktı. Güncel durumda Terra, stake edilen miktar açısından en büyük ağ olan Solana ile arasındaki farkı kapatmış durumda.

An itibarıyla Solana ağında stake edilen değer 31,55 milyar dolar olarak gözükürken Terra ağındaki stake miktarı, 31,41 milyar dolar olarak gözüküyor. Terra ağının mevcut performansı göz önüne alındığında yakında liderliği ele geçirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Ethereum 2.0’da stake miktarı 10 milyon tokeni geçti

Ethereum 2.0 için stake edilen token miktarı da önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Şu an Solana ve Terra ağında stake edilen miktarın ardından gelen Ethereum 2.0 stake’leri 10 milyondan fazla Ether’e (ETH) ulaşarak toplam stake değerinin 26 milyar doları aştığını gördü.

Tüm stake edilen değerler, şu an Beacon Chain’deki mevduat sözleşmelerinde bulunuyor. Bir aksilik olmaması durumunda Temmuz ayına kadar, Beacon Chain’in Ethereum ana ağıyla birleşmesi ve madencilerin yerini alması muhtemel gözüküyor.

Şu anki düzenlemeye göre yatırımcılar, mevcut ETH’lerini Ethereum 2.0 konsensüs katmanında stake edebilirler. Katılım için, her kullanıcının ağda bir validator statüsü elde etmek için resmi Ethereum Launchpad’ine 32 ETH yatırması ve stake etmesi gerekiyor.

Ethereum 2.0’a geçiş, diğer Ethereum katman 1 rakiplerinin zemin kazanmasının bir sonucu olarak nispeten yavaşladı. Solana, Terra, Avalanche  gibi diğer rakip katman 1 ağları pastadan pay almaya devam ettikçe, Ethereum’un DeFi alanındaki hakimiyetinin azaldığı görüldü.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir