Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.359
% 0.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.359
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Eski Meta çalışanlarının geliştirdiği Aptos ağı, tartışmalı bir başlangıç yaptı

Investing.com – Eski Meta (META) çalışanları tarafından geliştirilen katman-1 Blockchain ağı Aptos (APT), son günlerde kripto gündemini meşgul etmeye devam ediyor. 

Ana ağ lansmanı gerçekleştirilen Aptos ağının yerel tokeni APT, Binance, Coinbase (COIN) ve FTX gibi büyük borsaların da lansman sonrası APT’yi listeleyeceklerini duyurması, kripto paraya ilgiyi artırdı. Ancak Blockchain ağı, açılışla birlikte bazı eleştirilere maruz kaldı. Bunların başında projenin token ekonomisi ve işlem hızıyla ilgili eleştiriler vardı. Bunun yanında token, büyük borsalarda işlem görmeye başladıktan sonra sert satışlar gördü.

Ağa getirilen eleştirilerin başında kripto varlığın borsalarda işlem görmesine çok kısa bir süre kala kullanıcılara beyan edilen 1 milyar APT tokeninin nasıl dağıtılacağı konusunda bir belirsizlik olmasıydı. Bunun yanında token dağılımında geliştiricilere ve girişim sermayesi yatırımcılarına %51 oranında bir token tahsisi yapılması, bireysel yatırımcılar arasında diğer bir eleştiri konusu oldu.

Bu sorunların yanında test ağına katılan bazı kullanıcılar, airdrop vaadinin yerine getirilmediğini aktardılar. Ayrıca Aptos ağı için vadedilen 100 bin TPS’lik performansa rağmen lansman sonrası düşük bir işlem hızı performansı görülmesi de kafaları karıştırdı.

Aptos geliştirici ekibi, Web3 alanındaki uygulamalara odaklandıklarını söylerken geliştiricileri ağa davet ediyor. Katman 1 ağının son yapılan duyuruda NFT, oyun, ticaret, sosyal ağlar gibi çok çeşitli alanlarda kullanımları desteklediği bildirildi.

Aptos, büyük borsaların desteğini aldı

Piyasada konuşulan sorunlara rağmen özellikle FTX’in yatırımcısı olduğu proje, Coinbase, Binance ve FTX borsasının desteğini aldı. Ayrıca Aptos, FTX ile birlikte Andreessen Horowitz’ten (a16z) 350 milyon dolar yatırım alan bir proje. 

Kripto izleme sitelerine göre Aptos (APT) fiyatı, borsalarda işlem görmeye başladıktan sonra %50’ye yakın değer kaybı görürken şu an 7,6 dolardan işlem görüyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir