Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.618
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.618
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Eski ABD Başkanı Donald Trump, NFT koleksiyonunu çıkardı

Investing.com – Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendi NFT koleksiyonunu çıkardığını duyurdu.

Kripto piyasasına karşı olumsuz görüşleriyle bilinen Donald Trump, şimdi çıkardığı NFT koleksiyonuyla gündeme geldi. Trump, hafta başında önemli bir duyuru yapacağını söyleyerek merak uyandırmıştı. Birçok kişi başkanlık kampanyasıyla ilgili bir açıklama yapacağını düşünürken Trump’ın NFT koleksiyonunu duyurması şaşkınlık yarattı. 

NFT koleksiyonunda Donald Trump, astronot, Nascar sürücüsü gibi çeşitli avatarlarla gözüküyor. Eski ABD başkanı, koleksiyonuyla ilgili yaptığı açıklamada basılan NFT’leri, hayatını ve kariyerini yansıtan muhteşem bir sanat eseri olarak tanımladı ve güzel bir Noel hediyesi olabileceğini söyledi.

Trump’ın koleksiyonundaki her bir NFT’nin satışı fiyatı 99 dolar olarak belirlendi. Bunun yanında NFT’leri satın alanlar arasında yapılacak çekilişi kazananlar, Donald Trump ile bir akşam yemeği yeme veya golf maçı yapma şansı yakalayacak.

Resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamada ilk etapta 45.000 NFT basılacağı söylenirken NFT’lerin Polygon ağı üzerinden basıldığı bilgisi verildi. 

ABD Başkanı Joe Biden ise Trump’ın NFT haberine cevap vererek şunları söyledi:

Bazıları ise NFT koleksiyonundan elde edilecek gelirin, Trump’un şu an karşı karşıya olduğu çok sayıda tazminat davasını finanse edebileceğini söyledi. Resmi web sitesinde yapılan duyuruda ise NFT satış gelirlerinin başkanlık kampanyası için kullanılmayacağı belirtildi.

Trump, başkanlık döneminde kripto paralara karşı soğuk tavrıyla biliniyor

Donald Trump, ABD Başkanı olduğu dönemlerde kripto sektörü hakkında çok da olumlu görüşlere sahip değildi. Trump, önceki açıklamalarında dolar karşı bir tehdit olarak gördüğü Bitcoin’i bir dolandırıcılık ürünü olarak gördüğü söylemişti.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir