Kriptolar:
30516
Bitcoin:
$58.360
% 2.83
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.14 T
% 2.91
Korku & Açgözlülük:
44 / 100
Bitcoin:
$ 58.360
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.14 T

ENS, ABD Patent ve Marka Ofisi’ne Dilekçe Verdi

ENS, Ethereum Name Service, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’ne (USPTO) Unstoppable Domains tarafından elde edilen bir ticari marka için dilekçe verdi.

ENS, “2023 yılında Unstoppable Domains (UD), ENS Labs’in açık kaynak olarak geliştirdiği bir teknoloji için patent aldı. Bugün, bu patentin geçerliliğini sorgulamak ve web’in işbirlikçi bir alan olarak kalmasını sağlamak için USPTO’ya dilekçe verdik.” şeklinde açıkladı.

UD, ENS gibi alan adı ve cüzdan hizmetleri sağlar. ENS, UD’nin “ENS’in öncü teknolojisini doğrudan kullanan, açık kaynak yeniliklerimizi” patente aldığını ve ENS’in katkılarının hatta patentte dahi referans gösterildiğini iddia ediyor.

ENS, “UD’ye bu savaşı önlemesi için her fırsatı verdik: UD, patentin açık kaynak kodlu olmasını reddetti ve patentin topluluğa zarar verecek şekilde kullanılmayacağına dair herhangi bir geri alınamaz taahhütte bulunmayı reddetti.” şeklinde sosyal medyada devam etti. “Bu, seçmediğimiz ancak Web3’ün geleceği adına tamamen bağlı olduğumuz bir savaş.”

Unstoppable Domain’den Gelen Yanıt

Unstoppable Domains kurucusu Matthew Gould, “ENS öncül sanat, patentin ilk sayfasında ENS’e ait kaynaklarla birlikte belirtilmiş olup, patent, inceleyici tarafından bu atıfların yer aldığı bir şekilde incelendi, patent geçerlidir ve patentlerin Web3 ve alan endüstrisinde oldukça yaygın olduğu bildirildi.” dedi.

Gould, “Yaklaşık bir yıl önce zaten bir sorumluluk beyanı teklif ettik ve bu sorunu çözülmüş olarak görüyoruz.” diyerek ekledi ve patentin geçerli olduğunu belirtti.

Temmuz 2022’de Unstoppable Domains’in, Pantera Capital liderliğindeki bir Seri A turunda 65 milyon dolar topladığı ve şirkete 1 milyar dolarlık bir değerleme kazandırdığı belirtiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir