Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.673
% 1.51
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.673
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Endonezya, Kripto Borsaları için Kuralları Sıkılaştırıyor

Endonezya Ticaret Bakanlığı, kripto borsalarının yönetimini etkileyen yeni bir kural yayınlamayı planladığını söyledi.

Tedbir amaçlı yayınlanması planlanan kurallar, Zipmex olaylarının ardından geldi. Zipmex, geçtiğimiz ay para çekme işlemlerini durdurmuştu. Ardından ana şirket olan Zipmex Pte’ye Singapur tarafından üç aylık alacaklı koruması verildi. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı Endonezya hükümeti de tedbir amaçlı kripto sektörü için yeni düzenlemeler getiriyor.

Endonezya, Kripto Borsaları için Yeni Kurallar Getiriyor

Endonezya Ticaret Bakanlığı, kripto borsalarının, yönetim kurulu ve komisyon üyelerinin üçte ikisinin Endonezya vatandaşı olmasını ve ülkede ikamet etmesini gerektiren yeni bir kural yayınlayacağını açıkladı.

Bakanlık tarafından yayınlanan belgeye göre, kripto borsalarının müşteri fonlarını depolamak için üçüncü bir taraf kullanmasına ve borsaların depolanan kripto varlıklarına yeniden yatırım yapmasına da yasak getirilecek.

Emtia Vadeli İşlemleri Ticareti Düzenleme Kurumu (Bappebti), yeni kuralları yakın zamanda yayınlayacağını söyledi.

Bappebti başkan vekili Didid Noordiatmoko meclis oturumunda, kurulun üçte ikisinin ülkede yaşayan ve Endonezyalı olmasının, borsada bir sorun olduğunda üst yönetimin kaçmasını engelleyebileceğini söyledi.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Jerry Sambuaga, gazetecilere verdiği demeçte, yeni kurallarla ilgili şunları söyledi:

“Biz, borsalara dikkatsizce izin vermek istemiyoruz, bu yüzden sadece gereksinimleri karşılayan ve güvenilir olanlar ülkede kalacak”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir