Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.543
% 2.36
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.543
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

EN YAYGIN 5 NFT KULLANIM ALANI

 

5 NFT KULLANIM ALANI

 

NFT‘lerin geliştirilmesi sayesinde kripto sanatı ve dijital koleksiyonluklar ortaya çıktı, fakat gelişmeler bunlarla sınırlı değil. Sanattan müziğe ,oyundan lojistiğe kadar çok büyük bir alanı kapsamış durumdadır NFT furyası.

NFT kavramının açılımı “Non Fungible Token” ya da Türkçe’deki karşılığı ile “Değiştirilemez Token” olarak ifade ediliyor.

NFT ler Kripto paralar ile benzerdir,bunun temel sebeplerinden biri , NFT’lerin de Bitcoin ya da Ethereum gibi gibi blok zincir tabanlı bir yapıya bağlı olmasından kaynaklanıyor.

Bu Listeye Bakın: İşte En İyi NFT Coin Projeleri!

NFT’ler ağırlıklı olarak koleksiyon değeri görebilecek ürünlerden oluşur. Örneğin eskilerde çok popüler olan bir eser, dijital ortamda NFT olarak karşılık görebiliyor.Bunun yanında herhangi bir müziğin dijital ortamla entegre oluşumuda NFT eser olabilmektedir. NFT’nin kripto paralardan bir diğer farkı da her bir NFT’nin özgün olup farklı şekilde tasarlanabilmesi oluyor.

Peki bizler NFT yi hangi alanlarda daha çok kullanırız.

Sanat nft leri

Benzersiz özelliklere sahip olarak ortaya çıkarılan ve dikatleri ilk anda üzerine çeken bir NFT çok büyük bir sanat eseri haline dönüşebiliyor.Kopyalanmaları sanal ortamda mümkünken orjinalliğinin anlaşılması da bir o kadar kolaydır.

Oyun NFT’leri

Oyunlarda, takas edilebilir ve satın alınabilir benzersiz öğelere karşı kullanıcının çok büyük bir zaafı vardır . Nadirlik bu öğelerin fiyatını etkilemede önemli rol oynar  ve oyuncular değerli, dijital öğeler fikrine her zaman sıcak bakmışlardır.

Müzik NFT’leri

Nadirliği kabul görmüş bir NFT varlığa ses ekleyerek koleksiyonluk bir müzik eseri yaratabilirsiniz. Müziği NFT’lerle entegre etmek kullanım alanı bakımından harika bir fikirdir, fakat bu entegrenin başarılı olması için Müzik dünyasından büyük bir desteği arkasına alması gerekebilir.

Müzik NFT Platformlarına İlgi Artıyor: Çığ Gibi Büyüyen Token Satışı! › CoinTürk

Lojistik NFT’leri

Blockchain teknolojisi  değişmez ve şeffaf olduğu için onun bu özellikleri, tedarik zinciri verilerinin gerçek ve güvenilir olmasını sağlar. Gıdalar, mallar ve diğer bozulabilir ürünlerin nerede ve ne kadar süreyle kaldığını bilmek önemlidir. Sizler üretilen bir ürüne önemli detayların bulunduğu bir NFT atayabilir ve bu sayede ürün takibini çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Finans NFT’leri

NFT’ler yeri geldiğinde finansal avantajlar da sunar. Bu NFT’lerin çoğu kısmen sanat eseri de olabilir, ama asıl değerleri sundukları özellikten gelir. Örneğin sizler bir kripto borsasında bir çift token stake etmek isterseniz bunun karşığında elinizde 1 adet NFT tutmanız gerekebilir bu NFT sizin bir sonraki havuza erişiminiz için bilet görevi görmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir