Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.538
% 2.08
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.538
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

En Çok Türkler Alıyor: Bu Metaverse Arsaları Yok Satıyor!

Craig S. Wright gibi isimlerin tüm muhalefetine rağmen NFT çılgınlığı tüm hızıyla devam ediyor. Artık hayatımızın bir parçası haline gelen metaverse NFT’ler birçokları için önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Bu çılgınlıktan Türkiye de nasibini aldı ve metaverse arsaları kapış kapış satılmaya başladı. Ayrıntılar için blog.coinmuhendisi.com okumaya devam ediniz.

Türkler, metaverse arsaları çok sevdi

Her an yeni bir satışla kripto dünyasında sürpriz yaratan NFT’lere bir yenisi daha eklendi. Bu sefer volkanik bir adada 100 metaverse arsaları satışı şeklinde gerçekleşiyor. Bu yılın ilk çeyreğine kadar 31 Ocak’ta FUNGI NFT platformunda bir dizi metaverse arsanın satışa sunulması planlanıyor.

100 metaverse arsa parselinin yer aldığı ‘gerçekçi foto’ bir metaverse olan cornerstone.land, önde gelen bir küresel VR stüdyosu olarak tanınan ZOAN tarafından yalnızca NFT olarak satılacak. Arsaların satış fiyatları ise hayret verici: 10.000 ila 20 milyon euro! Bu fiyatlar, bu metaverse arsaları şimdiye kadar metaverse’de satışa sunulan en değerli araziler haline getiriyor. Metaverse’deki sanal gayrimenkul daha yaygın hale geldikçe, Decentraland, The Sandbox, CryptoVoxels ve Somnium Space gibi açık dijital dünyalar giderek daha fazla yatırımcıyı çekmeye devam ediyor.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde yapılan araştırma sonuçlarına göre Metaverse dünyasından en çok arazi satın alan yatırımcıların Türk olduğu ortaya çıktı. Metaverse dünyasıyla tanışmış kullanıcılar, arsaların, web adresleri gibi ileride çok değerlenebileceği düşüncesiyle satın alıyor. Haberlere göre bu çılgınlıkta Türkiye’de 30 bin, İstanbul’da ise 15 bin parsel satıldı. Köprü, stadyum, cami, saray gibi sembol alanlar çoktan tükendi bile. Çok sayıda metaverse arsa satışı yapan platform var. Ancak bunlardan en yaygınları metaverse alanından da yakından tanıdığımız Decentraland, The Sandbox, Axie Infinity, OVR ve Nextearth. Metaverse arsaları kripto paralar kullanılarak alınıp, satılıyor. Öte yandan, aynı arsanın farklı metaverse platformlarında farklı sahibi olabiliyor. Bu arsaların değerini ise, platformların popülerliği belirliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir