Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.539
% 0.52
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.539
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

En büyük NFT projesi, SEC soruşturmasıyla karşı karşıya

Investing.com – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), NFT sektörünün en popüler projelerinden biri olan Bored Ape Yacht Club’un geliştiricisi Yuga Labs’ı dijital varlık satışında federal yasaları ihlal edip etmediği konusunda soruşturma altına aldı.

SEC, şu an odağını Yuga Labs’a çevirmiş gibi gözükürken aynı zamanda NFT’lerin menkul kıymet özelliğine sahip olup olmadığı konusunda da bir karar aşamasında. Düzenleyici kurum, ayrıca NFT sahiplerine dağıtılına ApeCoin durumunu da soruşturma kapsamına aldı. SEC, henüz araştırma aşamasında olduğu için bu noktada Yuga Labs hakkında herhangi bir dava açılması söz konusu değil.

Yuga yetkilileri konuyla ilgili olarak Bloomberg’e yaptığı açıklamada gelişme aşamasında olan ekosisteme katkı sağlamak adına tüm endüstri katılımcıları ve düzenleyicilerle iş birliği yapmak istediklerini söyledi. Aynı zamanda yetkililer, soruşturma kapsamında yetkililerle iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını da dile getirdi. SEC, ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu gelişme, SEC’in kripto paraları menkul kıymet olarak tanımlama çabasının son girişimi olarak yorumlanıyor. SEC, her fırsatta Bitcoin haricindeki kripto varlıkların, menkul kıymet olduğunu iddia etmeye devam ederken bu konuda 2 senedir Ripple ile yasal bir mücadelesini sürdürüyor. Bu dava devam ederken SEC, birçok kripto şirketine kripto varlık arzı aşamalarında kayıt olmadıkları için para cezası verdi. Bu yılın başlarında BlockFi, benzer durumdan dolayı 50 milyon dolarlık para cezasına çarptırılmıştı.

Geçtiğimiz sene kurulan Yuga Labs, kısa sürede NFT sektörünün en büyük projelerini üretmeyi başardı. Maymun karakterlerinden oluşan NFT’ler yüzbinlerce doları satışlar gördü.  

ApeCoin de araştırma kapsamında

Yuga Labs bu yılın ilk çeyreğinde platformu için bir yerel kripto para geliştirmeyi planladı ve Bored Ape NFT sahiplerine ApeCoin adını verdiği yerel varlıklarını airdrop yoluyla dağıttı. ApeCoin, ayrıca Bored Ape DAO olarak bilinen merkezsiz otonom organizasyonda oy hakkı veren bir varlık olarak kullanılıyor. Piyasaya sürüldükten sonra birçok borsada listelenmeye başlayan APE, şu an 1,46 milyar dolar piyasa değeriyle 38. en büyük kripto para konumunda bulunuyor. SEC, araştırma kapsamında ApeCoin’in de menkul kıymet olup olmadığını araştırıyor. 

Apecoin, bugün 4,76 dolardan el değiştirirken son 24 saatte %7’yi aşan değer kaybıyla ilk 100’de en çok düşen 2. kripto para olarak devam ediyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir