Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.214
% 2.28
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.214
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

En büyük merkezsiz kripto borsasına erişim sorunu endişe yarattı

Merkezsiz Finans (DeFi) alanında faaliyet gösteren en büyük kripto borsası Uniswap, bazı kullanıcıların erişim sorunu yaşamasıyla yatırımcıları endişelendirdi.

Uniswap ile ilgili erişim sorunu, ilk gelen bilgilere göre internet altyapı sağlayıcısı Cloudflare’in bazı bölgelerdeki yönlendirme sorunundan kaynaklandı.

Bazı kullanıcılar, şu an Uniswap sitesini açtıklarında siyah bir ekranla karşılaşıyor. Uniswap’ın resmi Discord hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise sorunun, internette güvenli bağlantı için kullanılan Cloudflare’dan kaynaklandığı bilgisi verildi. Reddit üzerinden yapılan bir yorumda ise Uniswap ekibi, platforma kişiler arası ağlardaki bağlantıları destekleyen merkezsiz bir dosya depolama protokolü olan IPFS ile bağlanması önerildi.

Uniswap’ın işlem hacminde bir sorun bulunmuyor

Siteye erişim sorununa rağmen Uniswap’tan aktarılan bilgiye göre platformun son 24 saatlik işlem %14 arttı ve 270 milyon dolara yaklaştı. Sushiswap, 1inch gibi benzer merkezsiz borsalarda ise bir sorun gözükmüyor.

Diğer yandan daha önce de birçok platform Cloudflare kaynaklı sorunlar yaşamıştı. Bu yıl OKX ve Bitfinex gibi merkezi borsalar da benzer durumda kesintiler yaşadı. Geçtiğimiz yıllarda ise Coinbase ve CoinMarketCap, Cloudflare kaynaklı sorun yaşadıklarını raporlamıştı.

Kripto para endüstrisi zor günlerden geçtiği için yatırımcılar, bu tür sorunlara normalden daha fazla tepki vermeye başladı. Zira FTX’in çöküşü sonrası merkezi borsalara olan güvenin azalmasından sonra son günlerde DeFi sektöründeki merkezsiz borsalara ilgi artmaya başladı.

Hal böyle olunca Uniswap gibi DeFi’nin en önemli platformlarından birine erişim sorunu yaşanması, kullanıcıları tedirgin etti. Ancak yapılan bilgilendirmeye göre sorunun geçici olduğu görülüyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir