Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.403
% 0.09
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.403
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Elon Musk’un Tweeti Bu Altcoin’i Uçurdu: DOGE, SHIB Değil!

Kripto paralar hakkında sık sık tweet paylaşan Elon Musk, tam bir meme coin hayranı. Öyle ki Tesla CEO’su, geçtiğimiz aylarda bazı Tesla ürünlerinin DOGE ile alınabileceğini açıkladı. Bu, Musk’ın Dogecoin hakkındaki ilk paylaşımı da değildi. Ünlü milyarder, oldukça yaygın bir biçimde Dogecoin savunuculuğu yapıyor. Hatta Meme coin’e olan bu sevgisinden dolayı, topluluk tarafından “DOGE Babası” olarak tanınıyor. Ancak, Elon Musk’ın son paylaşımının, DOGE’yle veya diğer popüler meme coin olan SHIB ile ilgisi yoktu. Tamamen başka bir meme temalı kripto para birimiyle ilgiliydi. Musk’ın tweet’inin ardından bahsi geçen kripto para resmen uçuşa geçti. Yeni yatırımcılar elde ederek fiyatını büyük ölçüde artırdı.

Elon Musk DOGE değil, FLOKI için paylaşım yaptı

Elon Musk’ın DOGE hayranlığı herkesin malumu. Ancak bu sefer daha az popüler bir meme coin olan Floki Inu için paylaşım yaptı. Ünlü milyarderin tweet’inde FLOKI’den bahsetmesinin ardından tokenin fiyatı uçtu. Aslında Musk’ın tweetleri son dönemde piyasada pek bir etki yaratmıyordu. Tesla CEO’sunun son dönemdeki Bitcoin ve Dogecoin paylaşımları, fiyatlar üzerinde, yukarı veya aşağı yönlü bir hareket yaratmıyordu. Eskiden Tesla CEO’su, bir tweet attığında Dogecoin fiyatı üzerindeki etkisini anında görüyorduk. Hatta buna Musk etkisi adı verilmişti. Bununla birlikte milyarder, yeni paylaşımıyla bunun aksini doğruladı.

Aslında Floki Musk’ın sahiplendiği köpeğiydi. Musk, köpeğinin adını ünlü bir televizyon dizisi olan Vikings’teki bir karakterden koydu. Bu karakter, Viking ordusu için gemi hazırlayan Floki’ydi. Sonuç olarak Musk, bir kullanıcıya köpeği Floki’yle alakalı bir yanıt verdi. Bunun ardından, aynı ismi taşıyan Floki Inu (FLOKI) büyük kazançlar elde etti. Meme coin yatırımcıları FLOKI satın almaya başladı. Böylece tokenin fiyatı yalnızca bir saat içerisinde %20 yükseliş yaşadı. Tweet’inde Musk, kendisini etiketleyerek “DOGE’lerden biri de lütfen” yazısıyla Floki’yi ekleyen bir kullanıcıya yanıt verdi. Yanıtında Musk, DogeDesigner adlı kullanıcıya, “Floki fotoğrafı yarın” dedi.

Floki Inu (FLOKI) nedir?

Floki Inu, piyasada adı duyulmayan meme coin’ler arasında yer almıyor. Proje, reklam için çok fazla kaynak harcıyor ve dünya çapı borsalarda listelenmeyi hedefliyor. Floki Inu, ünlü boksör Tyson Fury’ye yakın zamanda reklam verdi. Fury, Floki Inu’nun logosunu yani Viking miğferi takan bir köpeği içeren kıyafetiyle boy gösterdi. Küresel benimsenmeyi amaçlayan FLOKI, Türkiye’den Londra’ya kadar birçok ülkede afişlerle reklam vermeye devam ediyor. Bununla birlikte meme coin, yalnızca reklamla stratejisini yönetmiyor. DOGE gibi gerçek fayda oluşturmayı da amaçlıyor. Yakın zamanda ekip, bir DeFi protokolü olan Project L’yi kamuoyuna duyurdu. Projeyle ilgili daha fazla bilgi için Coinmuhendisi.com olarak hazırladığımız “Floki Inu nedir” yazısına ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir