Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.093
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.093
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Elon Musk’un Dogecoin Hamlesi İçin Tarih Verildi!

Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz yıl, şirketinin Dogecoin (DOGE) temalı bir uzay görevi başlatacağını açıklamıştı. Bunun ardından, etkinliğin kesin tarihiyle ilgili sorular gündeme geldi. Bununla birlikte, ortaklardan biri projenin hâlâ devam ettiğini, ancak geciktiğini ifade etti. Olayların ardından DOGE fiyatında küçük çaplı bir yükseliş ortaya çıktı. Detayları sizin için derledik.

Dogecoin (DOGE)’nin uzay macerası

Bununla birlikte, “DOGE-1 Mission to the Moon” olarak adlandırılan görevin, hâlâ rotasında olduğu bildiriliyor. Bilgi, konuya yakın kişilerin gecikmeler olduğunu kabul etmesiyle geldi. Nitekim, uzay muhabiri Michael Sheetz, 29 Haziran’daki bir paylaşımı aracılığıyla, görevin bu yıl için planlandığını açıkladı. Ayrıca, muhtemel tarihin Aralık 2022 olacağını belirtti. Bilmeyenler için, Elon Musk, Dogecoin’e verdiği koşulsuz destek ile piyasada ün saldı. 2021 yılında Musk, SpaceX’in 2022’de Dogecoin temalı bir ay görevini açıklayacağını söyledi. Görev, Unizen, ZenX Labs ve enerji teknolojisi firması Geometric Energy Corporation ile yapılan bir ortaklığın ürünü olacak.

Dogecoin uzay görevi gecikti

Sheetz’e göre, Geometric Energy Corporation’ın (GEC) CEO’su Sam Reid görevin ilerlemeye devam ettiğini doğruladı. Ancak gecikmenin Intuitive Machines’in dikte etmesi nedeniyle geciktiğini öne sürdü. Reid şunları söyledi:

“DOGE-1’in SpaceX’in Falcon 9’u ile araç paylaşımı olarak göründüğünü doğruladı. Ancak, Intuitive Machines’in IM-1 aya iniş aracı, birincil yük ve fırlatma zamanlamasını dikte ediyor. Bu nedenle proje gecikiyor.”

Musk, Saturday Night Live’da görünmesinin ardından büyük haberi duyurdu. Buna göre Dogecoin’in uzayda kullanılan ilk kripto para birimi olacağını söyledi. Görev için katılımcılar, tamamen Dogecoin tarafından finanse edilen odalar için rezervasyon yapabilirler. Başlangıçta görev, 2022’nin ilk çeyreğinde gerçekleştirilecekti. Ayrıca Musk, Dogecoin’i “gerçek aya” koyma sözü vermişti.

Elon Musk DOGE’yi desteklemeye devam ediyor

Uzay görevi duyurusu, memecoin’in 2021’deki meteorik yükselişine kısmen katkı yapmıştı. Bununla birlikte, son piyasa düzeltmesine rağmen Musk, daha fazla Dogecoin aldı. Böylece altcoin’i desteklemeye devam ettiğini herkese gösterdi. Ancak, Musk’ın DOGE’ye katılımı, şu anda 258 milyar dolarlık bir tazminat davasıyla karşılaşmasına yol açtı. Bunun sonucunda, yatırımcıların aklına çeşitli soru işaretleri geldi. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Musk, Dogecoin’i pompalamakla suçlanıyor. Davayı açan kişi, milyarderin parayı desteklemek için bir haraç alma planına dahil olduğunu iddia ediyor.

Uzay görevi onayının ardından Dogecoin, genel kripto piyasası düzeltmesine rağmen kısa vadeli bir ralli kaydetti. DOGE, basın saatine göre 0,06 dolardan %2’nin üzerinde işlem kazancı elde etti. Altcoin’in fiyatında uzun vadede nasıl bir hareket oluşacağını, görev hakkında gelişmeler yayınlandığında daha net göreceğiz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir