Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.656
% 2.84
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.656
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Elon Musk’ın 258 milyar dolarlık Dogecoin davası genişliyor

Investing.com – Elon Musk’a Dogecoin fiyatında piramit şeması oluşturarak manipülasyon yaptığı iddiasıyla 258 milyar dolarlık bir dava açılmıştı. Son gelişmelere göre davaya yeni yatırımcı grupları müdahil oldu. 

Reuters haberine göre Tesla CEO’su Elon Musk’a karşı açılan davaya 6 yeni sanık ve yeni yatırımcılar davacı olarak katıldı. Bu hafta Manhattan Federal Mahkemesine sunulan güncellenmiş iddianamede Elon Musk ile birlikte elektrikli araç şirketi Tesla, uzay turizm şirketi SpaceX ve tünel inşaatı şirketi Boring Co. da yer alıyor.

Dogecoin, fiyatı 2 yıllık süre zarfında yüzde 36.000’den fazla yükselerek muazzam bir yükseliş göstermişti. Bu yükselişte Elon Musk’ın etkisi, son derece büyüktü. Davacılar, Elon Musk’ın bu yükselişi, bir saadet zinciri modeli benzeri bir girişimle yönettiğini ve DOGE yatırımcılarından yararlanarak milyarlarca dolar kâr elde ettiğini iddia etti. Bu iddia gerekçe gösterilerek Haziran ayında açılan davada, Elon Musk’tan 258 milyar dolarlık tazminat talep ediliyor.

Dogecoin Vakfı da davaya müdahil edildi

Elon Musk ise açılan dava sonrası yaptığı açıklamada Dogecoin’i destekleme devam edeceğini söyleyerek davayı dikkate almadığını ima etmişti. Davaya müdahil edilen Elon Musk’ın şirketlerinden ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Bunun yanında Dogecoin Vakfı’nın da dava edilmesi dikkat çeken bir ayrıntıydı.

Dogecoin Vakfı, kendisini kripto paraya destek olan ve yönetişim hizmeti sunan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak tanımlıyor. Vakfın, Dogecoin davasına müdahil edilmesinden sonar henüz bir açıklama gelmedi.

Dogecoin fiyatı, bugün 0,06 dolar desteğinde hareket ediyor. DOGE, geçen sene Mayıs ayında 0,73 dolar fiyatında tarihi zirvesini gördükten sonra düşüş trendine girdi ve yaklaşık 1,5 senelik süre zarfında yüzde 90’un üzerinde değer kaybı gördü. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir