Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.178
% 0.16
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.178
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Elon Musk ve Twitter Karşı Karşıya Geldi

Geçtiğimiz günlerde Dogecoin üzerinde manipülasyon yaptığı gerekçesi ile dava açılan Tesla CEO’su şimdi de Twitter ile davalık oldu.

Musk ve Twitter Arasında Ne Oluyor?

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, bu yılın başlarında Twitter’ı satın almak istediğini belirtmiş ve Nisan ayında Twitter’a sunduğu 44 milyar dolarlık teklifle satın alma sürecini başlatmıştı fakat geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformunu almaktan vazgeçtiğini bildirmiş ve şirketin hisselerinin borsada çakılmasına sebep olmuştu. Bu gelişmelerin ardından Twitter yönetimi konu ile ilgili açıklamada bulunarak Musk için yasal işlem başlatacaklarını açıkladılar. Elon Musk’ın avukatları da SEC’e yaptıkları bildirimde, Twitter’ın şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini ve yanıtlamayı reddettiğini belirtmişti. Twitter yetkilileri dava dilekçesinde, Musk’ın anlaşmayı feshetmeye yönelik iddialarının hiçbir dayanağı olmadığını ve birer bahane olduklarını belirttiler. Bu gelişmelerin ardından Elon Musk Twitter üzerinden konu ile ilgili alay edici bir mim paylaşarak gerginliğin dozunu biraz daha artırdı.

Bildiğiniz üzere yakın zamanda Elon Musk, bir Dogecoin yatırımcısı tarafından da dava edilmişti. Bu gelişmenin üzerine bir de Twitter davası ortaya çıkınca birçok insanın aklında acaba Elon Musk manipülatör mü soruları oluşmaya başladı. Elon Musk ve Dogecoin davası neydi dilerseniz ufak bir hatırlatma yapalım.

Musk ve Dogecoin Davası

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, 2021’in sonlarına doğru Dogecoin hakkında yaptığı yorumlar ile gündeme gelmeyi başarmış ve o günden itibaren düzenli olarak Dogecoin’e olan desteğini belirterek topluluk ile ilgili paylaşımlar gerçekleştirmişti. Bu süreçte kripto varlığın fiyat hareketliliği çoğu zaman Musk’ın açıklamalarına göre aşağı veya yukarı yönlü hareketlere başlamıştı. Bu durumda birçok yatırımcı tarafından hoş karşılanmamış ve Musk’ın piyasaya manipüle ettiği düşüncesi dilden dile yayılmıştı. Son olarak da bir Dogecoin yatırımcısı Elon Musk’ı piramit şeması oluşturduğu ve spekülasyon yaptığı iddiası ile 258 milyar dolara dava etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir