Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.255
% 0.52
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.255
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Elon Musk ve DOGE Mucidi: Çökecek Sıradaki Piyasa Bu!

Tesla CEO’su Elon Musk, kripto alanında gündem olan paylaşımları ile biliniyor. Buna göre ünlü milyarder, Twitter hesabı üzerinden yeni bir Crypto Twitter tartışmasını başlatan bir paylaşım yaptı. Musk’ın paylaşımına kısa sürede birçok yanıt geldi. Ayrıca, bu yanıtlardan biri DOGE kurucusuydu. Buna göre Dogecoin mucidi Billy Markus, Elon Musk ile çökecek olan sonraki altcoin konusunda anlaştı. İşte ayrıntılar…

Elon Musk ve DOGE mucidinden dikkat çeken paylaşım

Elon Musk, dün gece resmi Twitter hesabından kripto paralarla ilgili bir paylaşım yaptı. Aslında Tesla CEO’sunun paylaşımı tek bir kelimeden oluşuyordu: “Cryptonight”. Ancak bu tek kelime öbeği, ünlü yatırımcının 98.1 milyar takipçisinin dikkatlerini kriptoya çekmesine yetti.

Elon Musk’ın paylaşımına DOGE kurucusu Billy Markus yanıt verdi. Markus, Bitcoin’i biraz ironik bir şekilde ima etti. Buna göre Dogecoin mucidi, BTC’nin mevcut düşüşünü bir “değer deposu” olarak değerlendirdi. Bununla birlikte Markus, Musk’ın paylaşımına yorum yapan tek ünlü olmadı. Önde gelen Bitcoin savunucusu ve yatırımcısı Anthony Pompliano, Musk’a BTC’nin mevcut durumu hakkındaki düşüncelerini sordu. Ancak, Tesla CEO’su, Pompliano’ya herhangi bir yanıt vermedi. Ardından DOGE kurucusu, Musk’a enflasyonun artmasının ardından çökecek bir sonraki şeyin gayrimenkul piyasası olacağını söyledi. Elon Musk bu paylaşıma yanıt verdi ve “doğru” dedi.

Kripto piyasa değeri tarihte ilk kez 1 milyar doların altına düştü

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, bu haftanın başında kripto piyasası sert düşüşler yaşadı. Buna göre pazarın toplam piyasa değeri, tarihte ilk kez 1 milyar doların altına düştü. Hatta pazartesi günü piyasanın değeri 925 milyon dolar civarına kadar geriledi. Bu değer, 2021’in Kasım ayında DOGE, BTC ve ETH gibi birçok kriptonun boğa koşusu yaptığı dönemden oldukça aşağıdaydı.

O zamanlar piyasanın toplam değeri 2.9 trilyon dolar civarında yer alıyordu. Bu çöküşe neden olan ise, makro faktörler ve Terra olayının sonucu olarak piyasada yaşanan çöküştü. Bitcoin, Ethereum gibi lider kripto para birimleriyle birlikte birçok altcoin değerlerinin büyük bölümünü kaybetti. Bitcoin 30.000 dolardan 20,228 dolara sert bir geri çekilme yaşadı. Ethereum, 1.900 dolarlık destek bölgesinden düştü, ardından 1.028 doları gördü.

Analistler BTC, DOGE ve ETH fiyatında bölündü

Ünlü kripto yatırımcısı Mike NoNovogratz dün CNBC’ye Bitcoin fiyatı hakkında konuştu. Milyarder, BTC fiyatının 20.000 dolarlık alanda dibi bulacağını tahmin ettiğini söyledi. Ayrıca, Ethereum fiyatının da buna paralel bir yol izleyeceğini öngördü. Buna göre ETH, 1.000 dolar civarında dip yapacak. Fakat enflasyon dünya çapında artmaya devam ediyor. Ayrıca Federal Rezerv (FED) ABD’de faizi artıracağını ima eden söylemler ortaya atıyor. Piyasalar, FED’in faiz oranlarını artırması gerektiği için korkuyor. Bu nedenle, kripto dahil birçok pazar yakında büyük düşüşler yaşayabilir.

Bu konuda en önemli tahmin, altına olan sevgisiyle bilinen Peter Schiff’ten geldi. Schiff, Novogratz’ın aksine BTC ve ETH fiyatının daha da düşeceğini öngörüyor. Analist, özellikle BTC’nin uzun vadeli destek olan 5 bin doları test edecek kadar gerileyeceğini söyledi. Ayrıca, bunu gösteren bir BTC fiyat grafiği de yayınladı. Ek olarak, yatırımcılara Bitcoin için tavsiyeler de verdi. Buna göre, yatırımcıların “BTC varlıklarını satması ve fiyatlar düştüğünde tekrar satın alması” iyi bir fikir olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir