Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.169
% 1.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.169
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Elon Musk Twitter CEO’su oldu, kurucu ortak Dorsey 1 milyar dolarlık hisseyi devretti

Tesla (NASDAQ:TSLA) ve SpaceX CEO’su Elon Musk; dün yayımlanan bir dosyada geçen hafta sonunda satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Twitter’ın (NYSE:TWTR) yeni CEO’su olarak görev yapacağını söyledi. Musk aynı zamanda beyin çipi girişimi Neuralink ve tünel açma şirketi Boring Company’yi de yönetiyor.

Musk daha önce tüm Twitter yönetim kurulunu kovmuş ve kendisini tek yönetici olarak göstermişti.

“Birleşmenin yürürlüğe girmesinden önce Twitter’ın yöneticisi olan aşağıdaki kişiler artık Twitter’ın yöneticisi değildir: Bret Taylor, Parag Agrawal, Omid Kordestani, David Rosenblatt, Martha Lane Fox, Patrick Pichette, Egon Durban, Fei-Fei Li ve Mimi Alemayehou.”

Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey ayrı bir dosyada, Twitter’ın 18 milyondan fazla hissesini Elon Musk anlaşması ile devrettiğini söyledi. Hisse başına 54,20 dolarlık devir fiyatı baz alındığında Dorsey’in hissesi yaklaşık 1 milyar dolar değere eşdeğerdi.

Financial Times’ın ayrı bir haberine göre Musk’a kredi verenler, Twitter’ın 12,7 milyar dolarlık borcunu 2023 yılı başına kadar tutmaya hazır. Morgan Stanley (NYSE:MS), Bank of America (NYSE:BAC) ve Barclays (LON:BARC) liderliğindeki bankalar, borcu yatırımcılara sunmadan önce Musk’ın Twitter için planlarının ne olduğunu görmek istiyor. Haberde bankaların, borçtan büyük zararlara uğrayacaklarını şimdiden kabul ettikleri belirtiliyor.

Washington Post, dün Musk’ın Twitter personelinin %25’ini bugünden başlayarak işten çıkarmayı planladığını bildirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir