Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.088
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.088
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Elon Musk: O Altcoin’den Alıyorum! Nedeni ise Bu

Tesla CEO’su Elon Musk, dünyanın en popüler altcoin projelerinden biri olan Dogecoin’in sıkı bir savunucusu. Her fırsatta DOGE sevgisini dile getiren Musk, kripto topluluğu tarafından “DOGE Babası” olarak tanınıyor. Geçtiğimiz günlerde Tesla CEO’su, Doha’da gerçekleştirilen Katar Ekonomik Forumu’nda Bloomberg’e bir röportaj verdi. Ünlü milyarder şunları söyledi: “O kadar zengin olmayan birçok insan beni Dogecoin’i satın almaya ve desteklemeye teşvik etti. Bu insanlara cevap veriyorum.”

Elon Musk bu altcoin projesinden alıyor

Elon Musk, altcoin projesinin, kripto alanındaki en sevdiği proje olduğunu 2019’un Nisan ayında paylaştı. Milyarder, o günden bugüne Dogecoin’in sıkı bir savunucusu olmasıyla biliniyor. Ancak, her zaman meme kripto para biriminin yardımına çalıştığı da söylenemez. 2021’in Mayıs ayında Tesla CEO’su, “Saturday Night Live” programına katıldı. Programda Dogecoin hakkında fikirlerini dile getiren Musk, onu bir “koşuşturma” olarak tanımladı.

Aslında o dönemde altcoin, tarihinin en iyi dönemini yaşıyordu. coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere DOGE, Musk’ın söylemlerinden önce tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,76 dolara ulaşmıştı. Ancak CEO’nun açıklamaları kripto para birimine yaramadı. DOGE, programdan hemen sonra düşmeye başladı. Ancak buna rağmen Tesla ve SpaceX’in CEO’su, hâlâ sadık bir Dogecoin destekçisi olmayı sürdürüyor. Musk, Pazar günü Dogecoin’i desteklemeye devam edeceğini söyledi. Ayrıca altcoin projesinden alım yapacağını belirtti:

Dogecoin kurucusu Elon Musk’a yanıt verdi

Paylaşımın ardından Dogecoin mucidi Billy Markus (Shibetoshi Nakamoto) Musk’a yanıt verdi. Markus, Tesla CEO’sunun her zaman DOGE’yi desteklediğini söyledi ve ona teşekkür etti. Ayrıca onun projeyi desteklemesinin, kendince nedenlerini sıraladı ve Elon Musk’a seslendi:

“Doğru olduğunu düşündüğüm altcoin projesini desteklemek konusunda her zaman ciddiydiniz. Eğlenceli buluyorsunuz, hiciv ve ironiyi takdir ediyorsunuz. Ayrıca para birimi olarak potansiyeli olduğunu düşünüyorsunuz. Bu nedenle şirketleriniz onu ödeme yöntemi olarak kabul ediyor ve DOGE’ye daha fazla fayda sağlıyor.”

Tesla ve SpaceX altcoin projesini ödeme yöntemi olarak kabul edebilir

Hafta sonu, Dogecoin mucidi, altcoin projesi için mevcut umutlarını bir dizi tweet ile dile getirdi. İlk olarak, Dogecoin’in var olmak için bir nedeni olmasını istiyor. İkincisi, topluluğun kriptonun ne olduğunu ve kripto pazarının ne olduğunu anlamasını da istiyor. Üçüncüsü, insanların Dogecoin’i geliştirmeye ve fayda sağlamaya devam etmelerini istiyor. Tesla CEO’su Elon Musk da, Dogecoin ortak yaratıcısının fayda ve varoluş nedenlerine yönelik arzularına “Tesla ve SpaceX ürünleri, belki gelecekte” ve “daha fazla para birimi benzeri” diyerek destek verdi. Aslında Elon Musk, Dogecoin’i tanıtması nedeniyle 258 milyar dolarlık bir davayla karşı karşıya. Bununla birlikte milyarder, son tweet’lerinde görüldüğü gibi Dogecoin’e verdiği destekten geri adım atmıyor.

Dogecoin fiyatı ne durumda?

Musk’ın paylaşımının yapıldığı tarihte, Dogecoin 0,062 dolardan %5,41 arttı. Ancak 2022’de şu ana kadar %64 düştü. Musk’ın onu desteklemeye devam edeceğini ve satın almaya devam ettiğini tweet atmasının ardından, meme kripto para birimi Pazar günü yaklaşık %9 artış kaydetti. Bu arada altcoin, en büyük 2000 BSC cüzdanı arasında popüler bir konuma sahip. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere DOGE, balinalar arasında en çok kullanılan ilk 10 kripto para arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir