Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.817
% 2.80
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.817
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Elon Musk Durmuyor: BTC ve DOGE Bu Haberle Zıpladı!

Block ve Blockstream, Tesla’nın güneş enerjisi ürünlerini kullanarak Bitcoin (BTC) madenciliği yapacak. Firmalar, Blockstream’in Teksas’taki tesislerinden birinde bir tesisin inşasını finanse edecek. Haberle birlikte BTC ve DOGE fiyatlarında bir pozitif hareketlenme oldu.

Tesla, solar BTC madencilik ünitesini güçlendirecek

Block ve Blockstream, Tesla’nın güneş enerjisi ürünlerini kullanan bir tesisten Bitcoin madenciliğine başlayacak. Ayrıca Bitcoin odaklı iki şirket, Blockstream’in madencilik üslerinden birinde yer alacak bir Teksas tesisinin inşasını finanse edecek. Tesla, üniteye güç sağlamak için 3,8 megavatlık bir güneş PV dizisi ve 12 megavatlık Megapack sağlayacak.

Blockstream’in kurucu ortağı ve CEO’su ve kriptografi ve erken Bitcoin sahnelerinde öncü olan Adam Back, bugün Miami’deki Bitcoin 2022 konferansında gelişmeyi duyurdu. Back, kripto para çevrelerinde etkili bir figür olarak görülüyor ve bazıları, Bitcoin’in takma adlı yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun arkasındaki kimliği bilebileceğini veya olabileceğini öne sürüyor. Back, 2014’ten beri Blockstream’in başında ve Liquid adlı bir side-chain oluşturarak ve dünya çapında madencilik birimleri kurarak BTC’nin büyümesine yardımcı oluyor.

Blockstream’e benzer şekilde, Block (eski adıyla Square) son yıllarda Bitcoin alanında önemli bir oyuncu haline geldi. Bitcoin evangelisti Jack Dorsey tarafından yönetilen Amerikan ödeme şirketi, TBD adlı bir DeFi değişimi ve CashApp aracılığıyla varlığa destek sunması da dahil olmak üzere çeşitli çabalarla Bitcoin’in benimsenmesine yardımcı olmaya çalışıyor. Daha dün Cash App, Bitcoin 2022’de Lightning Network’te Bitcoin maaş ödemelerini destekleyeceğini duyurdu. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Block ayrıca, Tesla’nın varlığa 1,5 milyar dolarlık bir yatırım yaptığını açıklamasından birkaç ay önce, Ekim 2021’de Bitcoin’i bilançosuna ekleyen ilk büyük kurumsal şirketler arasındaydı.

Tesla CEO’su Elon Musk, firmasının Bitcoin yatırımını yöneten ve daha önce varlığı kendi kişisel kripto portföyünde tuttuğunu açıklayan Bitcoin’e olan inancıyla tanınıyor. Bununla birlikte, Bitcoin madenciliğinin çevresel etkisi ile ilgili endişelerini birçok kez dile getirdi. Musk, Mayıs 2021’de Tesla’nın BTC ödemelerini çevresel kaygılar nedeniyle kabul etmeyi bıraktığını duyurduğunda piyasaya şok dalgaları gönderdi. Ancak Tesla Bitcoin’i bilançosunda tutmaya devam etti. En son gelişme, Musk’ın yeşil madenciliği destekleme taahhüdüne işaret ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir