Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$62.460
% 2.24
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 62.460
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Elon Musk, Dogecoin İçin Beklenen 2. Haberi Verdi!

Elektrikli araba üreticisi Tesla’nın ticari ürün alımları için Dogecoin’i (DOGE) kabul etmeye başlamasından sadece dört ay sonra Elon Musk, uzay araştırma şirketi SpaceX için ödeme seçeneğini genişletme planını onayladı. İşte detaylar…

Elon Musk, SpaceX için DOGE kabul edileceğini onayladı

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Musk, 2019’dan beri DOGE ekosisteminin sadık bir destekçisi oldu ve o zamandan beri milyarlarca dolarlık işletmelerinde meme token ödemelerini kabul etmeye ilgi duyduğunu kamuoyuna açıkladı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere tarihsel olarak, Musk’ın Dogecoin yanlısı tweet’leri, yatırımcılar heyecandan para kazanmaya çalıştıkça, DOGE’nin piyasa fiyatları üzerinde anında ve olumlu bir etki yarattı. Bununla birlikte, SpaceX’in mallar için DOGE ödemelerini kabul etme planına ilişkin son ifşa, düşüş eğilimindeki bir kripto piyasasının ortasında fiyat üzerinde önemli bir etkiye sahip değildi.

Aralık 2021’de, Musk, Tesla’nın ticari ürünleri için DOGE’u kabul edeceğini onayladıktan sonra DOGE yüzde 25 değer kazandı. Benzer zaman çizelgeleri boyunca girişimci, DOGE’nin Bitcoin (BTC) ile karşılaştırıldığında daha iyi bir günlük ödeme seçeneği olduğuna dair inancını ortaya koydu. İşler dünyanın en zengin adamı tarafından planlandığı gibi giderse, Musk sonunda Starlink abonelikleri için DOGE ödemelerine izin vermeye başlayabilir.

DOGE ödemeleri genişliyor

Bu yılın başlarında Musk, ağırlığını projenin arkasına atmaya devam etti. Musk, iki ay önce, Twitter ifade özgürlüğünü desteklemiyorsa, Dogecoin kullanacak merkezi olmayan bir sosyal medya platformu geliştirmeyi düşünmek zorunda kalabileceğini öne sürdü. Ancak Musk, Tesla yöneticisine yüzde 100 Twitter hissesi alma onayı verildiği için artık merkezi olmayan bir sosyal medya platformu geliştirmeyi planlıyor.

Musk’ın Dogecoin’i kabul etmesinin yanı sıra, kripto para birimi, bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmeye devam ettiği için çevrim içi traderlar arasında giderek daha popüler hale geldi. Bildirildiği gibi, DOGE şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde halka açık on şirkette bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir