Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.405
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.405
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Elon Musk, bu sefer Bitcoin desteğiyle sahneye çıktı

Investing.com – Elon Musk, bugün uzun bir aradan sonra Bitcoin’e destek veren sözleriyle yeniden gündeme geldi.

Twitter’ın yeni patronu Elon Musk, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun kripto piyasasını yeniden ayağa kaldırmak için yaptığı endüstri kurtarma fonu duyurusunun ardından Elon Musk bir tweet’e verdiği cevap ile Bitcoin konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Piyasada melek yatırımcı olarak bilinen Amerikalı girişimci Jason Calacanis, dün Twitter üzerinden Bitcoin’in bir yıl sonra hangi seviyede olacağına dair bir soru sorduğu tweet’e bu sabah yanıt veren Elon Musk, Bitcoin konusunda iyimser olduğunu ima ederken kripto piyasaları için uzun bir kış olabileceği uyarısında da bulundu.

Kripto sektörünün önemli isimleri piyasaları yeniden düzlüğe çıkarabilecek mi?

Changpeng Zhao’nun piyasada uzun vadeli güçlü bir görünüme sahip olan ancak kısa vadede likidite sıkışıklığına giren kripto şirketleri için bir kurtarma fonu kuracağını duyurması ve Elon Musk’ın bir yılı aşkın süre sonra yeniden Bitcoin konusunda olumlu yorum yapması, piyasalara hareketlilik getirdi. Bitcoin ve altcoin’ler yılın dip seviyelerine geriledikten sonra bir sıçrama gördü. Bitcoin, sabah saatlerinde gelen alımlarla %5’in üzerinde bir artışla 16.800 dolar bandına yükseldi ve son birkaç saatlik dilimde bu seviyede yatay hareket ediyor.

Bu arada Elon Musk’ın diğer şirketi Tesla’nın son dönem bilançosunda Bitcoin tutmaya devam ettiği görüldü. Musk’ın son tweet’inin ilgi çekmesi ise dünyanın en zengin insanın bir yılı aşkın süredir en büyük kripto parayla ilgili bir açıklama yapmamasıydı.

Elon Musk, son zamanlarda favori kripto parası Dogecoin’e odaklandı. Bunun yanında Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından DOGE piyasasında Ekim ayının son haftasında bir ralli yaşandı. FTX krizinin patlak vermesiyle ise DOGE, kazanımlarının önemli bir bölümünü geri vererek bugün erken saatlerde 0,07 dolara kadar geriledi.

Kripto piyasası genelinde toparlanma etkisi, an itibarıyla kısıtlı kalırken son bir haftada piyasadan 200 milyar dolara yakın fon çıkışı kaydedildi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir