Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$67.004
% 3.57
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 67.004
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

El Salvador’dan Yeni Kripto Para Yasa Tasarısı

El Salvador’da tüm kripto para birimlerini yasallaştırmak için yeni yasa tasarısı sunuldu.

Başkan Nayib Bukele, Haziran 2021’de Bitcoin yasasını tanıttığında, birkaç saat içinde Ulusal Meclis tarafından onaylandı. Ayrıca Bitcoin (BTC), o yılın Eylül ayında ülkede yasal ödeme aracı haline getirildi. Yeni bir adım da tüm kripto para birimlerinin yasallaştırılması amacıyla atılıyor.

El Salvador, Tüm Kripto Para Birimleri için Adım Atıyor

El Salvador Ekonomi Bakanı Maria Luisa Hayem Brevé, bir Dijital Varlık İhracı yasa tasarısı sundu.

Tasarı, Kongre tarafından görüşülmek üzere yasama meclisine sunuldu. Ek olarak, kripto avukatı Ana Ojeda Caracas, 23 Kasım’da detayları açıkladı. Ekonomi bakanı Breve tarafından sunulan yasa tasarısında, kripto para birimlerinin tamamen yasallaştırılmasını kolaylaştırmasını sağlayan maddeler yer alıyor.

Kripto yasası eğer kabul edilirse, sadece hali hazırda yasal olan Bitcoin’in değil, herhangi bir kripto varlık türünün transferleri düzenlenecek. Tasarı, dijital varlık piyasasının verimli gelişimini teşvik etmeyi ve alıcıların çıkarlarını korumayı amaçlıyor. Ayrıca, kriptoyu diğer finansal varlıklardan ayırarak onlar için tamamen yeni bir çerçeve oluşturuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir