Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.980
% 3.72
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.980
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

El Salvador’daki Banka Yöneticileri Bitcoin Hakkında Konuştu

El Salvador’daki banka yöneticileri, bankaların Bitcoin ile bir arada var olabileceklerine inanıyor. 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ülkede düzenlenen LaBitConf 2021 adlı konferansın “Bitcoin’in Ticari Bankalar Üzerindeki Etkisi” adlı panelinde bankacılık yöneticilerinin Bitcoin’e bakış açısı ele alındı. Yöneticilerin Bitcoin’i bir tehlike olarak görmedikleri ve birlikte var olabileceklerini düşündükleri ortaya çıktı. El Salvador’daki bankalara ödeme işlemcisi olarak hizmet veren SERFINSA’nın CEO’su Leandro Guini konu hakkında şunları söyledi:

“Hem bankacılıkta hem de Bitcoin’de her iki tarafta da avantajlar olduğunu anlamalısınız.”

Yönetici ayrıca Bitcoin’in El Salvador’da kabul edilmesini bu açıdan “benzersiz bir fırsat” olarak nitelendirdi ve ekledi:

“Bitcoin ve diğer kripto para birimleri gibi yıkıcı teknolojileri geleneksel sistemlere uyarlayamak en önemli zorluk, yeni bir dünya [kriptoaktif] ile halihazırda var olan bir dünya arasında köprüler kuruyoruz ve onun güçlü yönlerine [bankalar] sahipsiniz.”

Konfersansa Orta Amerika Ekonomik Entegrasyon Bankası’ndan (BCIE) Luis Rodrguez, DaviPlata’dan Carlos Ruge ve Açık Banka Projesi’nden Francisco Montenegro da katıldı. Rodrguez, Bitcoin’in El Salvador’da kabul edilmesinin iyi bir ders olduğunu söyledi. Somut adımların önemine vurgu yapan Rodrguez Bitcoin Yasası’nın da bu somut adımlardan biri olduğunu söyledi.

Katılımcılar Bitcoin’in bir para birimi olarak kabulünü olumlu olarak değerlendirseler de iki faktörün kritik olduğunun altını çizdi. Bunlar ise kripto para birimlerinin nasıl çalıştığına dair eğitim ve teknik altyapının kurulması olarak sıralandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version