Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.579
% 0.56
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.579
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

El Salvador Maliye Bakanı: “Bitcoin satmadıkça zararda değiliz”

El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, ülkenin Bitcoin’e yatırım yapma stratejisine yönelik eleştirilere ve mali risk iddialarına, “son derece yüzeysel” diyerek tepki gösterdi.

Kısa süre önce düzenlediği basın toplantısında Zelaya, bir gazetecinin, hükümetin Bitcoin’in ani düşüşüne tepkisiyle ilgili sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

Şu an kayıp yok

Bakan, El Salvador’un Ekim 2021’de BTC başına 60.300 dolara ilk satın alımından itibaren en yüksek noktadan bu yana kripto paralardaki düşüş nedeniyle ülke bütçesinde yaklaşık 40 milyon dolar kaybedildiğine dair iddiaların yersiz olduğunun altını çizdi. Zelaya, bunun olası bir hareket olduğunu ve şu an bu durumdan etkilenmediklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:

Zelaya ayrıca yüksek mali riske ilişkin varsayımları da komik ve yersiz bularak reddederken, riski “son derece minimal” olarak nitelendirdi.

Bilindiği üzere son alımları ile birlikte El Salvador, yaklaşık 50 milyon dolar değerinde 2.301 Bitcoin’e sahip. Ülke son olarak Mayıs ayında 30.744 dolardan 500 adet Bitcoin almıştı.

Şu an için son alımı da dahil olmak üzere ülkenin zararda olduğu görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir