Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.345
% 0.30
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.345
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

El Salvador Hükümeti, 1 Milyar Dolarlık Bitcoin (BTC) Tahvili İhraç Edecek

El Salvador, Bitcoin (BTC) pazarındaki çabalarını ilerletmek için kripto firmaları Blockstream ve iFinex ile bir anlaşma yaptı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Blockstream’e göre ülke, “hiperbitcoinizasyonu hızlandırmak ve Bitcoin’in üzerine yeni bir finansal sistem getirmek” için sözde Bitcoin tahvilleri ihraç etmeye hazırlanıyor. El Salvador, Blockstream’in Liquid Network’ü aracılığıyla 1 milyar dolar değerinde bitcoin tahvili ihraç edebilir. Tahvil ihracından elde edilen gelir, volkanla çalışan Bitcoin madenciliğinin gelişimini destekleyebilir.

Blockstream bir blog yazısında, “Bu tahvil teklifi, kripto para birimi yatırımcılarından getiri arayan yatırımcılara, HODLer’lara ve sıradan insanlara kadar çok çeşitli yatırımcılar için çekici olacağını düşündüğümüz bir şey” ifadelerini kullandı.

Bu yılın başlarında ülkede Bitcoin’i yasal olarak kabul eden El Salvador, Bitfinex’in ana şirketine ülkenin ilk kripto lisansını vermeye hazırlanıyor. Paolo Ardoino, “Finex, hükümete dijital tokenleştirilmiş menkul kıymetler kanunu yazma konusunda yardım etmeye odaklanıyor ve hükümet, iFinex’e bu yeni düzenleyici çerçevedeki ilk lisansı sağlayacak, böylece ES hükümeti, bitfinex menkul kıymetleri üzerinde volkan madenciliği tahvili çıkaracak ve başlatacak” dedi.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele geçtiğimiz yaz yaptığı açıklamada, “%100 temiz, %100 yenilenebilir, 0 emisyonlu enerji” yoluyla Bitcoin madenciliği yapmak için ülkenin yanardağlarından yararlanacağını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir