Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.588
% 3.51
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.588
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

El Salvador Bitcoin Yatırımlarından 84 Milyon Dolar Kâr Elde Etti

El Salvador’un Bitcoin (BTC) hazinesi, Eylül 2021’de almaya başladığı yatırımlardan 84 milyon dolar kâr etti.

Bitcoin’in son bir yılda %250 değer kazanması, El Salvador’un Bitcoin hazinesini Salı günü itibariyle 206 milyon doların üzerine çıkardı. Bu, ilk yatırım sermayesine göre %69’luk bir kazanç anlamına geliyor. Veriler, şu ana kadar ortalama 42.600 dolarlık bir maliyetle yapılan 12 ayrı satın alma işlemiyle elde edilen 2.681 BTC’nin elinde tutulduğunu gösteriyor.

El Salvador, tarihi nitelikteki “Bitcoin Yasası” ile Bitcoin’i resmi para birimi olarak tanıyan ilk ülke olduktan sonra, 2021 yılında Bitcoin’i ABD Doları ile eşit statüye yükseltti. O zamandan bu yana mal, hizmet ve vergiler Bitcoin ile ödenebiliyor.

Buna bağlı olarak, Cumhurbaşkanı Nayib Bukele Salı günü yaptığı paylaşımda, ülkenin diğer hizmetlerden elde ettiği gelirlerle daha fazla Bitcoin kazandığını belirtti. Bunlar, yerel işletmeler için Bitcoin’i ABD Dolarına çeviren bir vatandaşlık pasaport programından, Bitcoin madenciliğinden ve devlet hizmetlerinden elde edilen gelirlerden oluşuyor.

El Salvador, bildirildiği üzere, başarılı başvuru sahiplerine uzun süreli oturum izni ve tam vatandaşlığa giden bir yol sunan “Freedom VISA” programını Aralık ayında tanıttı. Bu program, yılda en fazla 1.000 kişiye en az 1 milyon dolar değerinde Bitcoin veya Tether (USDT) yatırımı karşılığında oturum hakkı veriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir