Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.793
% 4.04
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.793
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

El Salvador Bitcoin Şehri İçin Yoğun Mesai Harcıyor

Orta Amerika ülkesi El Salvador, kripto yatırımcılarının ilgisini çeken Bitcoin (BTC) şehri için yeni yatırımlar arıyor.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, geçtiğimiz sene Bitcoin City adlı projesini duyurmuştu. Tamamen BTC destekli tahviller şehrin finansmanını sağlayacak. Bunun küresel çaplı kripto para benimsenmesine önemli etkileri olacağını iddia eden Bukele, şehri yapılandırmak için yatırımcı aramaya başladı.

Yatırımcılar Bitcoin Şehri İçin El Salvador’a Gelebilir

Kripto para destekçisi ülkelerin başında El Salvador geliyor. Yoğun destek alsa da eleştirilerin hedefi olan Bukele, ülkenin hazinesine BTC rezervi yapmaya başladı. Aynı zamanda Bukele, ülkede BTC kullanımına izin verdi. Tüm bu maksimalist gelişmelerin bir diğeri de Bitcoin City oldu.

Şehir geçen sene duyurulsa da henüz tamamlanamadı. Bukele, özellikle kripto ayı piyasasının da etkisiyle yatırımcı bulmakta oldukça zorlandı. Şehrin planlamasında gecikme ve gerilimler yaşansa da El Salvador bundan vazgeçmedi.

Cointelegraph’ın röportaj yaptığı El Salvador bürokratı Héctor Enrique Celarié Landaverde, Bitcoin City için olumlu konuştu. Şehir için ilerleme kaydedildiğini belirten Landaverde, şehrin geliştirilmesi ve tamamlanması için daha fazla yatırım aradıklarını dile getirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir