Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.446
% 0.80
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.446
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza, borsada düşüşe risk priminde ise yükselişe neden oldu

Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza, borsada düşüşe risk priminde ise yükselişe neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi. İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay süreci uygulanacak. Kararın onanması durumunda İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu siyasi yasaklı olacak.

İmamoğlu neden yargılandı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ekim 2019’da Avrupa Konseyi’nde gerçekleşen bir etkinlikteki konuşmasını eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum, bunun bedelini bu millet sana ödetecek.” dedi. İmamoğlu da bu açıklamaya karşı “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır.” ifadesini kullandı. Bu açıklamanın ardından YSK suç duyurusunda bulundu. Ardından savcılık tarafından YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı ve savcılığın hazırladığı iddianame Mayıs 2021’de mahkeme tarafından kabul edildi.

Borsa sert düştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis ve siyasi yasak kararı verilmesin ardından BİST 100 günü %3,6 oranında düşüşle 5.066 puandan kapatırken risk primi olan 5 yıllık CDS ise 500 baz puan üzerine çıktı. Gün içinde %5 düşüş yaşayan VİOP ise akşam seansında pozitif tarafta işlem görüyor. Kur tarafında oynaklık yaşanmadı. Dolar/TL 18,62’den euro/TL ise 19,88’de fiyatlanıyor.

Borsanın yarınki işlem gününe düşüşle başlaması beklenirken gün içinde tepki alımlarının gelip gelmeyeceği takip edilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir