Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.432
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.432
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ekonomistler: Gelecek Hafta Altın Fiyatı, Bu Seviyeleri Vurabilir!

Analistler, piyasa jeopolitik olarak gergin uzun bir hafta sonuna girerken altında bazı abartılı hareketler gerçekleşmesinin şaşırtıcı olmadığını söylüyor. Ancak altın fiyatı için görünüm, değerli metalin 1.900 doları test etmesiyle yükselişini koruyor.

“Ukrayna geriliminde hemen bir çözüm olmayacak”

Yatırımcıları riskten uzak tutan Ukrayna’daki jeopolitik duruma ilişkin parça parça güncellemelerle bu hafta borsada kaotik bir işlem oldu. Ayrıca, Federal Rezerv’in dört yıllık yüksek enflasyonla mücadele etmek için faiz artırımlarının yeniden fiyatlandırılması, yatırımcıların riskli varlıkları terk etmesine ve altın gibi güvenli limanlara kucak açmasına neden oldu.

Rusya’nın askeri tatbikatlarının Pazar günü sona ermesi planlanıyor ve askerlerin hareketleri izlenen kilit gelişme konumunda. Bu arada coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, ABD Başkanı Joe Biden, Moskova’nın ‘yakın bir işgal’ planladığına ikna olmuş durumda. Tüm gözler ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in önümüzdeki hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile Avrupa’da yapacağı görüşmede. OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, verdiği bir demeçte şunları söylüyor:

Şu anda yatırımcılar tüm bu jeopolitik riskleri, manşetleri ve artan güncellemeleri ele almakta zorlanıyor. Ukrayna’nın durumu hakkında hemen bir çözüm olmayacak.

Edward Moya: Emniyete uçuş artıyor

Jeopolitik açıya ek olarak, altın fiyatı içi önemli bir itici güç, merkez bankalarının agresif sıkılaştırmasından kaynaklanan ekonomik büyüme endişeleri. Ülkeler nihayet pandemiden çıkıyorlar, ancak çok yapışkan enflasyonla karşı karşıyalar. Edward Moya, bunun büyüme görünümünü riske attığını belirtiyor. Analiste göre, bu jeopolitik hikayenin yaptığı, tedarik zinciri sorunlarını hızlandırarak, küresel enerji krizine fazladan yakıt dökmek ve bu da daha agresif bir merkez bankası sıkılaştırmasına neden olabilir. Edward Moya, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Sonunda büyümeye zarar verecek ve bu altın için destekleyici olabilir. Herkesin beklediğinden çok daha erken bir zamanda (genellikle durgunluk veya depresyonun habercisi olarak görülen) tersine çevrilmiş bir getiri eğrisinden bahsedeceğiz. Wall Street’in görünümü hızla değişiyor.

Wall Street resesyondan bahsederken birçok yatırımcı ekonominin 12-24 ay içinde nerede olacağı konusunda endişeleniyor. Edward Moya, konuyu şu şekilde açıklıyor:

Birçok yatırımcıda nakde doğru bir çekişme olduğunu göreceğiz. Emniyete uçuş artıyor. Ukrayna’da ne olacağına dair uzun bir belirsizlik dönemimiz olsa bile, yine de güvenliğe doğru ilerlemenin devam ettiğini göreceğiz. Bunun da altına faydası olacak.

Kevin Grady’ye göre altın fiyatı hareketlerinin çoğu enflasyon kaynaklı

Phoenix Futures and Options LLC başkanı Kevin Grady ise verdiği demeçte, enflasyon argümanının riskli hisse senetlerinden ve kripto piyasasından kaçan yatırımcılar için altının çok çekici görünmesini sağladığını söylüyor:

Altının fiyat hareketlerinin çoğu enflasyon hikayesinden geliyor. Enflasyonun 40 yılın en yüksek seviyesi olan %7,5’e ulaştığını görüyoruz. Ancak tüketici fiyat endeksini (TÜFE) 1980’de olduğu gibi ölçmek için aynı metriği kullanırsak, enflasyonumuz %15’e yakın olacaktır. İnsanlar bunu anlıyor, bu yüzden altın sonunda yükseliyor.

Kevin Grady, Fed’in enflasyon üzerinde hiçbir kontrolü olmadığını ve enerji piyasasının yüksek talep nedeniyle çok fazla baskıyla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. LLC başkanı, görünümün biraz daha netlik kazanması için şu tarihe dikkat çekiyor:

Herkes, merkez bankasının enflasyona nasıl yaklaşacağını görmek için Mart ayındaki Federal Rezerv toplantısını bekliyor.

Analistlerin altın fiyatı tahminleri

Altın Perşembe günü ons başına 1.900 dolar seviyesini test ederek Haziran ortasından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Edward Moya, altının önümüzdeki haftaya girmesi için daha fazla yukarı yönlü potansiyel olduğuna dikkat çekiyor:

Uzun hafta sonuna girerken yüksek riskler var. Risk hissi soğudu ve onu hızlı bir şekilde geri getirebilecek pek bir şey yok. Altın için 1.930 dolar yukarı yönlü kritik direnç seviyesi olacak. Aşağı yönde, altının 1.880 dolarda desteği var. Pazartesi günü tatil olduğu için açılışta abartılı dalgalanmalar görmek sizi şaşırtmasın.

Kevin Grady, Mayıs ayının sonundan itibaren direnç noktaları olarak iki seviyeyi izliyor: 1.919 dolar ve 1.922 dolar. Analist , bu seviyelerin üzerinde çok fazla genel direnç olduğunu kaydediyor ve destek olarak şu seviyeyi işaret ediyor:

Altın için kısa vadeli destek, 16 Şubat’ın en yüksek seviyesi olan 1.881,60 dolarda bulunuyor. Bu devam etmezse, altın 1.845 dolara geri çekilebilir.

Kevin Grady, jeopolitik gerilimlerin azalması durumunda altında bir geri çekilme riski olduğu konusunda uyarıyor ve yatırımcıların bu durumu bu hafta kısmen gördüklerini belirtiyor:

Geçen Cuma, ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’ya her gün saldırabileceği yönündeki uyarısının ardından hisse senetlerinin düştüğünü ve altının patladığını gördük. Sonra Pazartesi günü, gerginlikler yatışırken tersine döndük. Sonra döngü bir kez daha tekrarlandı.

Gelecek haftanın takip edilecek makro verileri

Veri cephesinde, CME FedWatch Tool’a göre, piyasalar Mart toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımı beklentilerini %33’e geri çektikten sonra Fed konuşmacılarına bakıyor olacak. ING FX stratejisti Francesco Pesole, önümüzdeki haftanın gündemine ilişkin olarak şunları söylüyor:

Önümüzdeki haftanın Fed konuşma gündeminde birkaç şahin ses (Bostic, Mester ve Waller) var. Bunlar faiz artırımı ön yükleme spekülasyonlarını canlandırabilir ve doların altına bir taban koymaya daha fazla yardımcı olabilir.

  1. Salı: İmalat PMI, CB tüketici güveni, Atlanta Federal Rezerv Bankası Başkanı Raphael Bostic konuşuyor
  2. Perşembe: GSYİH Q4, ilk işsizlik başvuruları, yeni ev satışları, Cleveland Federal Rezerv Bankası Başkanı Loretta Mester konuşuyor
  3. Cuma: PCE fiyat endeksi, kişisel harcamalar, dayanıklı mal siparişleri

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir