Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.570
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.570
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ekonomistler: Altın Fiyatları İçin Şimdi Bu Seviyeler Geliyor! 

Altın fiyatları, Ukrayna-Rusya geriliminin ve beklentilerin üstünde gelerek Federal Rezerve üzerinde faiz baskısı yaratan ABD enflasyon verilerinin etkisiyle Cuma günü ralli yaparak 1.865 dolar ile Kasım ortasından bu yana en güçlü seviyesini gördü. Bu yükseliş sonrası Société Générale’deki ekonomistler, sarı metalin Kasım’ın yükseği 1.877 dolara ve hatta 1.923 – 1.930 dolar alanına ulaşma potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

“Altın fiyatları 1.900 doların üstündeki bu seviyelere sıçrayabilir”

Sarı metalin güvenli liman cazibesi, piyasalarda riskten kaçınma ve dünya çapında enflasyondaki artış ile parlamaya başladı. Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere altın fiyatları, Cuma günü, Fed faizleri yükseltmeye hazırlanırken bile neredeyse dört ayın en görkemli artışını gördü.

Bu arada getirisiz altın üzerinde baskı yaratan ABD 10 yıllık Hazine tahvil faizi, 2019’un en yüksek seviyesinden düştükten sonra bugün toparlandı. Spot altın fiyatları ise, Cuma günü %1,8 artarak 13 Ekim’den bu yana zirveyi gördükten sonra, yazının yazıldığı sıralarda yükselişine devam ederek günlük bazda %0,55 kazançla 1.868 dolardan işlem görüyordu. Société Générale’deki ekonomistler, altının son durumunu ve potansiyelini şu şekilde değerlendiriyor:

Altın şimdi, Eylül 2020’den bu yana toparlanmaları sınırlayan azalan trend çizgisinin üzerinde bir kesişme girişiminde bulunuyor. Bu kırılma, geçen Kasım’ın yükseği 1.877 dolara ve hatta belki de 1.923 – 1.930 dolarlık projeksiyonlara doğru bir sıçrama olasılığına işaret ediyor. Bu çok önemli bir direnç olabilir. Öte yandan geçen ayın en düşük seviyesi olan 1.790 – 1.780 doların yakın vadede aşağı yönlü hareketi yumuşatması bekleniyor.

Altın fiyatları için önem arz eden jeopolitik gelişmelerden Ukrayna gerilimi ise henüz sönümlenmiş değil. ABD, Rusya’nın her an işgale girişeceğini iddia etse de Moskova herhangi bir işgal planını yalanladı. Buna ilaveten Rusya, Ukrayna yakınlarında askeri yığınak yapmasına rağmen ABD ve Batı’yı ‘histeriye’ kapılmakla suçladı. Bu gelişmeler eşliğinde piyasalar, potansiyel olarak doların yanı sıra güvenli liman sarı metali destekleyen tehlikeli zamanlar için hazırlanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir