Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.221
% 0.74
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.221
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ekonomist: BTC, SHIB ve Altcoin’lerde Düşüş Bu Tarihte Bitecek!

Ünlü ekonomist Raoul Pal, vermiş olduğu özel bir röportajda, kripto piyasalarını baskı altında tutan makro faktörleri ve bir sonraki Bitcoin (BTC), Shiba Inu (SHIB) ve altcoin’lerin rallisini ateşleyebilecek tetikleyicileri analiz ediyor.

Bitcoin (BTC) ve altcoin ayı piyasası ne zaman bitecek?

Coinmuhendisi.com haberlerinden de yakından tanıdığınız ekonomist Raoul Pal, BTC önde olmak üzere mevcut kripto ayı piyasasının ancak Fed faiz artırımlarını durdurarak şahin para politikasını gevşettiğinde sona ereceğine inanıyor. Raoul Pal’in tahminlerine göre bu, önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşebilir. Ekonomist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed’in insanların beklediği kadar yüksek ve hızlı bir şekilde faiz artırması pek olası değil. Tahminimce, muhtemelen yaz aylarında faizleri artırmayı bırakacaklar ve o kadar olacak.

Raoul Pal, mevcut kripto ayı piyasasına neden olan ana makro faktörler olarak yüksek faiz oranlarının ve yaklaşan bir durgunluk korkusunun birleşimini görüyor. Ekonomist, konuya ilişkin olarak şunları söylüyor:

Bireysel yatırımcıların gelirleri fiyatlar kadar yükselmedi. Dolayısıyla isteğe bağlı gelirlerini kaybettiler. Böylece insanlar sadece dolar maliyetini ortalama olarak daha az tutabilir, daha az dahil olabilir.

Bir sonraki kripto rallisini ne ateşleyecek?

Raoul Pal, piyasanın dibine henüz ulaşılmadığını ve kripto ve eski varlıkları içeren toplu bir tasfiye aşamasının yakında gelebileceğini düşünüyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Hisse senetlerinde bir tane görürsek, kripto piyasası bir noktada tasfiye artışı görebilir ve sonunda bu, piyasanın son teslimiyeti olacaktır.

Bu noktada, Raoul Pal’e göre, Fed para politikasını gevşetecek ve bir miktar likiditenin finansal piyasalara akmasına izin verecek ve böylece bir sonraki kripto rallisini ateşleyecek. Ekonomist, konuyu açıklamak için şu ifadeleri kullanıyor:

Tahvil rallisi, kripto rallisi, belki bazı teknoloji hisselerinde ralli göreceğiz.

Ekonomiste göre, makro resmin yanı sıra, bir sonraki boğa koşusunu kolaylaştırabilecek diğer faktörler, bir Bitcoin spot ETF’sinin onaylanması ve Ethereum’un 3. çeyrek için beklenen bir Proof of Stake (PoS) sistemine geçmesi olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir