Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.077
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.077
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ekonomist: Asya Ayıları, Bu Altcoin’i Satmaya Başladı!

Asya piyasalarının açılmasından sonra piyasadaki en büyük altcoin projesinin fiyatı büyük ölçüde düştüğü için Ethereum’un toparlanma rallisi beklenmedik bir şekilde sona erdi. Alex Kruger tarafından paylaşılan grafiğin önerdiği gibi, Asya ayıları aktif olarak ETH varlıklarını satmaya başladıkça piyasada nispeten büyük bir satış hacmi görüldü. İşte detaylar…

Alex Kruger, lider altcoin ETH’de yatırımcı davranışlarını paylaştı

ETH’de Asya bölgelerinde işlem yapan yatırımcılar, ETH’lerini satmaya başladı. Bu nedenle Ethereum pazarındaki tasfiye hacmini neredeyse 100 milyon dolara çıkardılar. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere bir gün içinde ETH, değerinin neredeyse yüzde 10’unu kaybetti. Bu da kripto para biriminin 1.600 dolar eşiğini kırmak için üçüncü başarısız girişimini işaret ediyor. ETH, 50 günlük hareketli ortalamanın üzerinde bir yer edinmeyi başarsa da, ETH yeni zirvelere ulaşamadığı için toparlanma rallisinin kaderi sorgulanabilir.

Bazı traderlar, bugün kripto para piyasasında gördüğümüz şeyin; BTC fiyatını yeni en düşük seviyelere çekecek olan başka bir değişim için katalizör olacak bir ayı tuzağı olduğuna inanıyor. Bu sırada, yaklaşan Merge güncellemesiyle, net varlık ihracı yüzde 4.5’e ulaşacağı için Ethereum sonunda deflasyonist olacak. Ne yazık ki, uzmanlara göre, gelecekte ETH arzının kademeli olarak azalmaya başlayacağı gerçeği, varlığın fiyatını yeni bir ATH’ye zorlamak için yeterli değil. ETH’nin piyasa performansının gösterdiği gibi, yatırımcılar azalan arz nedeniyle daha fazla coin almaya istekli değiller.

ETH’nin ana itici gücü, yalnızca Ethereum’a dayalı çeşitli kullanım durumlarının çiçek açmasıyla gelen kullanım ve benimsemedir. Şu anda, Ethereum 1.525 dolar civarında mücadele ediyor ve konsolide oluyor. Son 24 saatte değerinin yüzde 5’inden fazlasını kaybetmiş durumda. Dünün en yüksek seviyesinden ise yüzde 10’unu kaybediyor.

Ethereum ağındaki işlem ücreti 2022’nin en düşük seviyesinde

Blockchain veri platformu Dune Analytics tarafından sağlanan verilere göre, Ethereum’un yedi günlük ortalama ücreti 2022’de en düşük seviyeye ulaştı. Sadece 16.98477 Gwei’ye ( yaklaşık 7.51 dolara) düştü. 2021 boğa piyasası sırasında, Ethereum ağı sürekli olarak ortalama 40 dolar civarındaki fahiş ücretlerle boğuşuyordu. Bu, Solana gibi alternatif platformların yükselişine yol açtı. ETH’deki ücretler, sıradan bir insan için Blockchan’i karşılanamaz hale getirdi.

Bu sırada, en iyi kripto para biriminin fiyatının geçen ay önemli bir ralli yaşamasına rağmen, Ethereum ücretleri nispeten düşük kalıyor.  Pazar günü, Bitcoin fiyatı, daha düşük bir seviyeye geri dönmeden önce Haziran ayının başından bu yana en yüksek seviye olan 1,664 dolara yükseldi. Peki, Merge gas ücretlerini azaltacak mı? Son fiyat artışı, ağın proof of stake algoritmasına geçmesine izin verecek olan, merakla beklenen birleştirme yükseltmesinin zirvesinde geldi.

Ethereum 2.0, ikinci en büyük kripto para biriminin proof of work’e kıyasla çok daha az enerji tüketecek olsa da, Merge, gas ücretlerini hemen azaltmayacaktır. Bu ayın başlarında, DeFi traderı Vivek Raman, ücretlerin konsensüs mekanizmasının bir işlevi olmadığını açıkladı. Bu nedenle, kullanıcılar işlemlere daha az para harcamak için diğer Katman-2 çözümlerini kullanmak zorunda kalacaklar. Ethereum 2.0 yükseltmesinin başlangıçta ana zinciri birçok parçaya bölen teknoloji olan “sharding” ile gelmesi gerekiyordu. Ancak artık durum böyle değil. Bu nedenle, birleştirme işlemleri ücretleri azaltarak ağın ölçekleme sorunlarını çözmeyecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir