Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.067
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.067
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ekonomi Profesörü: Altın Fiyatları Bu Seviyelere Düşebilir!

Uzun vadede altın, enflasyona karşı güvenilir bir korunma aracı olduğunu kanıtladı. Bununla birlikte, ABD’deki en iyi işletme okulunun araştırmasına göre, kısa vadedeki altın fiyatları performansı o kadar istikrarlı değil, ancak bu bir yatırım varlığı olarak değeri olmadığı anlamına gelmiyor. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Wharton Profesörü, altın raporunu paylaştı

Eylül ayında, Wharton finans ve ekonomi profesörü Urban Jermann, altının mücevher olarak gerçek değerinin ötesinde ekstra değerini özetleyen bir makale yayınladı. Jermann araştırma makalesinde, “Model, ortalama olarak altının değerinin yarısından fazlasının bir yatırım varlığı olarak rolünden kaynaklandığını ima ediyor. Model bizim altını faiz oranlarının önemli olduğu tahviller olarak görmemizi sağlıyor. Ama bu sadece basit bir bağ değil. Bu, opsiyonlu bir tahvil,” ifadelerini kullandı.

Jermann’ın altının yatırım değeri konusundaki araştırması, ABD Merkez Bankası’nın artan enflasyon baskılarıyla mücadele etmek için faiz oranlarını yükselteceğine yönelik beklentilerin ortaya çıktığı sırada geliyor. Enflasyon benzeri görülmemiş bir artış gördüğü için piyasalar agresif para politikasını fiyatlıyor. Geçen hafta tüketici fiyatları yıllık yüzde 7,5 arttı. Jermann’ın modellemesi, altının faiz oranlarıyla bağlantısının, enflasyona karşı kısa vadeli büyük bir korunma olmamasının nedeni olduğunu belirtiyor. Altının faiz oranlarıyla ilişkisinin son 15 yıldır güçlü olduğunu söyledi.

Altın fiyatları yüzde 20’lik düzeltme görebilir

Jermann, altının mevcut ortamda mücadele edebileceğini söyledi; ancak, fiyatta doğal bir taban var. Jermann raporunda, “Altın, düşük ve negatif reel faiz oranlarında bir değer deposu olarak çekici. Faiz oranları tekrar yükseldiğinde altının fiyatı tekrar düşüyor. Ancak hikayenin tamamı bu değil,” ifadelerini kullandı ve şunları ekledi:

 Modelimin yakaladığı şey, faiz oranları yükselirse altın fiyatlarının düşeceği, ancak bir noktada düşüşün sonlanacağı. Bir noktada, mücevher seven insanlar altını satın alacak. Temelde bir yatırımcı olarak size biraz sigorta sağlıyorlar. Faiz oranları yükseldikçe altın fiyatları onlara daha az tepki veriyor çünkü altın daha az bir yatırım varlığı ve daha çok bir tüketim malı haline geliyor.

Altın fiyatlarının ne kadar düşebileceği konusunda Jermann, Federal Rezerv faiz oranlarını yükseltmeye çalışırken piyasanın yüzde 20’lik bir düzeltme görebileceğini söyledi. ABD ve Rusya arasındaki tansiyon yüksek kalmaya devam ederken, yaklaşmakta olan faiz artırımı döngüsünün etkileriyle mücadele de yeni bir güvenli liman talebi olarak görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir