Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.018
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.018
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Efsanevi Borsacı O Altcoin’i Sattı: Daha Fazla Acı Geliyor!

Ünlü borsacı Jim Cramer, geçen Salı günü kripto paralarla ilgili konuştu. Sıkı bir ETH savunucusu olarak bilinen yatırımcı, fikirlerini değiştirmiş gibi duruyor. Cramer, “Kripto gerçekten çöküyor gibi duruyor. 3 trilyon dolardan 1 trilyon dolara geriledi. Peki şimdi, neden 1 trilyon dolarda dursun? Bu yatırımda gerçek bir değer yok.” dedi. Aslında yatırımcı, Nisan ayında Ether 3.000 dolarda seyrederken altcoin projesine inandığını söylemişti. Bu nedenle, görüşlerini değiştirmesi kripto alanında kafa karışıklığı yarattı.

Jim Cramer, artık bu altcoin projesini desteklemiyor

Jim Cramer, kripto para fiyatlarının düşmesiyle, varlık sınıfına pek de sıcak bakmadığını belirtti. Ayrıca Nisan ayında, yatırımcıların lider altcoin Ethereum üzerinden %40 kazanç sağlayabileceğini söylüyordu. Görünüşe göre Cramer’ın görüşleri 360 derece değişti. Salı günü CNBC’nin Squawk Box’ında konuşan eski hedge fon yöneticisi, küresel piyasalarda aylarca süren düşüş eğilimini tartıştı. Cramer şunları söyledi:

“Kripto gerçekten patlıyor gibi duruyor. 3 trilyon dolardan 1 trilyon dolara geriledi. Peki, neden 1 trilyon dolarda dursun? Son sekiz ayda küresel kripto piyasası kapitalizasyonundaki keskin düşüş yaşandı. Ayrıca, son pazar çöküşü nedeniyle artan sayıda şirket zararda. Kripto alanında gerçek bir değer yok. Sam Bankman-Fried kaç şirketi kurtarabilir?”

Sam Bankman-Fried

Geçen hafta, Bankman-Fried’in FTX borsası, iflas sorunları nedeniyle BlockFi ile bir anlaşma yaptı. Anlaşmaya göre FTX, BlockFi’yi 240 milyon dolar karşılığında satın aldı. Bununla birlikte, Bankman-Fried tarafından kurulan başka bir şirket de yakın zamanda devreye girdi. Alamada Research, geçen ay Voyager Digital’i kurtarmak için harekete geçti. Ayrıca, kendi likidite krizinden mustarip olduğunu açıkladı. Terra’nın çöküşü ve Three Arrows Capital’in patlamasının yayılma etkileri artıyor. Bu olaylar, endüstride ağır hasara yol açtı ve son piyasa düşüşüne kısmen etki etti. Böylece, bir dizi firmanın sıkıntıları ortaya çıkmaya başladı. Ardından Bankman-Fried, Forbes’a daha birçok borsanın iflas etmiş olabileceğini söyledi.

Cramer’ın Ethereum (ETH) ile ilgili önceki yorumları

Cramer’in son yorumları, kripto hakkındaki önceki düşünceleri göz önüne alındığında, bazıları için sürpriz oldu. Nisan ayında Squawk Box’ta Ethereum’un “müthiş” olduğunu düşündüğünü ve ona “inandığını” açıkladı. Daha sonra yatırımcıların “kolaylıkla %35 veya %40 getiri elde edebileceklerini” söyledi. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere ETH, o zamandan beri 2.970 dolardan 1.100 dolara düştü. Buna göre Cramer’ın yorumlarına uyan herkes, %60’ın üzerinde zarar etti.

Cramer ayrıca Haziran 2021’de Ethereum’u Bitcoin yerine tercih ettiğini söylemişti. Bunun nedenini ise, “altcoin projesinin gerçek kullanım durumlarına sahip olması” olarak açıklamıştı. Bununla birlikte, ETH satın aldığını ve varlıklarına eklemeye devam edeceğini açıklamıştı. O dönemde Ethereum 2.000 dolardan işlem görüyordu. 2021’in sonundaki boğa koşusunda ise, yatırımcılara fonlarının %5’ini BTC’ye yatırmalarını tavsiye etti.

Ether %70 değer kaybetti

Kripto para piyasasının geri kalanı ve diğer riskli varlıklarla birlikte ETH, yıldan yıla yaklaşık %70 düşüşle zorlu bir 2022 geçirdi. Özellikle Meta, Netflix ve PayPal gibi büyük teknoloji hisselerinin tümü, FED’in faiz oranlarında artışa gitmesi ve ekonomik durgunluğun yükselmesiyle %50’nin üzerinde kayıp bildirdi. Bununla birlikte Cramer, kriptonun neden hiçbir değeri olmadığını savunmak için, son kripto firması patlamalarına ve NFT pazarına işaret etti. Ancak yorumlarında DeFi ticareti, stabilcoinler, Katman-2 altcoin projeleri veya NFT’lerin değeri gibi son olaylardan bahsetmedi. Kripto destekçileri, düşüş döneminde genellikle birikim çağrısı yapar. Ancak Cramer, artık onlardan biri değil gibi duruyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir