Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.779
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.779
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Efsane Analist Geri Döndü: Tarihi Bitcoin Grafiğini Paylaştı!

Adaptive Capital’den Murad Mahmudov, kritik bir Bitcoin grafiği paylaştı. Analist daha önce 2018 kripto kışını doğru tahmin etmişti. Şimdi kimsenin beklemediği bir Bitcoin grafiğiyle tekrar sahada.

Bitcoin (BTC)’e daha yakın bakmanın bir yolu

Mahmudov tarafından sağlanan tablo, Bitcoin’i USD ile ABD para arzı ve dolarize Avrupa para arzının toplamına bölünerek karşılaştırdığı için biraz benzersizdir. Grafik, para arzı toplamlarıyla karşılaştırıldığında Bitcoin’in hareketi hakkında daha fazla bilgi sağlıyor.

Yeni oluşturulan grafik, Bitcoin’in dördüncü kez büyük bir dibe ulaştığını gösteriyor. Daha önce, BTC’den parasal arz grafiğine mükemmel bir şekilde çalıştı. Aynı zamanda, 2014’ten başlayarak hemen hemen her sıçramayı ve zirveyi tahmin ediyordu.

Yeni fiyat modeli, 2013, 2015 ve 2020’de küresel bir dip ve 2014, 2018 ve 2021’de küresel tepeler öngördü. Küresel tepe ve diplere ek olarak, grafik küresel öncesi sürüm geri dönüş noktalarını gösteriyor. Buda Bitcoin’in 69.000 dolar zirvesine ulaşacağı anlamına geliyor. Bitcoin bu seviyeye geçen yılın Kasım ayında ulaştı. O zamandan bir düşüş trendini sürdürüyor. En büyük ve en son darbeyi Terra krizinde aldı. Şimdi yükseliş için tekrar yeni teknik modeller şekilleniyor.

Ancak, fiyat modelleri daha az isabetli hale geliyor

Ne yazık ki, kripto piyasasının endüstrinin gelişme çağında kullandığı fiyat modelleri her zaman isabetli değil. Özellikle PlanB’nin stoktan akış modelinin Bitcoin’in en son hareketlerini yakalayamadığını gördükten sonra eskisi kadar alakalı değil. Daha önce, piyasadaki en büyük ikinci kripto para biriminin yaratıcısı Vitalik Buterin, kripto para piyasasındaki çeşitli fiyat modellerini ilgilerini yitirdiği için takip etme konusundaki endişelerini dile getirmişti.

Bitcoin için yeni sunulan fiyat modeli de çok fazla eleştiriyle karşı karşıya kaldı. Ayrıca, değerinin %70’inden fazlasını kaybettikten sonra düşüşü sebebi olarak görülmektedir. Genel piyasa hissiyatı olumsuz kaldığı için “başa çıkma” olarak adlandırıldı.

Bitcoin satış baskısına nasıl direniyor?

Arcane Research’ün son istatistiklerine göre, Bitcoin madencileri düşüşte satmak zorunda kaldı. Nisan ayındaki tipik %20-40’ın aksine, bu sefer BTC’lerini Mayıs ayında sattı. Böylece, Halka açık BTC madencilik şirketleri, 2022’nin ilk dört ayında üretiminin %30’unu elden çıkarttı. Bu oranın Mayıs ayında üç katına çıktığı ve Haziran ayında daha da yükseleceği tahmin ediliyor.

Bitcoin fiyatı 21.000 doların altına düştüğünde, madencilerin döviz akışına oranı 7 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Birçok madenci, BTC fiyatındaki düşüş nedeniyle kârsız hale geldi. Ayrrıca madencilerin kripto para piyasasından çıkmasına neden oldu. Sonuç olarak, Bitcoin fiyatı 20.000 doların altına düşerken daha fazla neler olacağı hakkında ipuçları veriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir