Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.402
% 3.62
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.402
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

ECB Yönetim Kurulu Üyesi, Dijital Avronun Ödeme Çözümlerini Arttırması Gerektiğini Söylüyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, dijital avronun başarılı olabilmesi için bir yol haritası ortaya koydu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Panetta, Madrid’deki Elcano Kraliyet Enstitüsü’nde gerçekleştirdiği konuşmada ECB’nin perakende ödemeler için bir CBDC tanıtıp tanıtmayacağını ele aldı.

Panetta’ya göre Avrupa Birliği’ndeki ödeme eğilimleri aynı şekilde sürecek olursa, nakit para merkezdeki rolünü hızla kaybedebilir.

“İnternet ve e-posta’nın gelişiyle posta pulunun kullanışlılığının çoğunu kaybetmesi gibi, nakit para da dijitalleşen bir ekonomi de gerekliliğini yitirebilir”

Ocak ayından bu yana CBDC’yi tartışan ECB, Temmuz atında 24 ay daha sürecek araştırma aşamasına geçtiğini açıkladı. Panetta o dönem, CBDC’nin nakit yerine geçmesinin ön görülmediğini söyledi.

Dijital avroya sahip olmak, insanların dijital çağda merkeze bağlı bir parayı kullanmaya devam etmelerini sağlayacaktır. CBDC bu sebeple yaygın olarak kullanılabilecek kadar çekici bir şekilde tasarlanmalıdır.

Panetta, özel ödeme hizmetlerinin bir rakip olarak görülmemesi gerektiğini de vurguladı. Ona göre dijital avro, dijital ödeme hizmetleri dışarıda bırakılmadan ödeme çözümlerini genişletmelidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version