Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.834
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.834
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

ECB Başkanı Sert Çıktı: Bitcoin ve Bu Coinler Değersiz!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, yakın tarihli bir röportajda “hiçbir değeri olmadığını” iddia ederek kripto para alanını eleştirdi. Bitcoin ve altcoin’lerden oluşan kripto para birimlerinin spekülasyon ve risklerle dolu olduğuna dikkat çekti. İşte detaylar…

Lagarde, Bitcoin ve altcoin’ler hiçbir şeye değmiyor

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, kripto varlıklarının değerinin olmadığını söylüyor. Hollanda televizyon programı College Tour’da Pazar günü yayınlanan bir röportajda Lagarde, “Tüm kripto varlıklarının son derece spekülatif, çok riskli varlıklar olduğunu söyledim. Benim naçizane değerlendirmem, hiçbir şeye değmediği yönünde. Hiçbir şeye dayanmıyor, bir güvenlik olarak hareket edecek hiçbir temel varlık yok,” ifadelerini kullandı.

Yorumlar, kripto piyasasının daha geniş anlamda düşüş yaşamasıyla geliyor. Bu ayın başlarında, Bitcoin tek bir haftada değerinin yüzde 20’sini kaybetti. Lagarde, kripto varlıklara hiç yatırım yapmadığını, ancak oğlunun yaptığını ve kendisinin pek şanslı olmadığını söyledi. Ancak Lagarde, dijital bir euronun tamamen farklı bir şey olacağını açıkladı. Merkez bankası dijital para birimleri hakkında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Merkez bankası dijital para birimini çıkardığımız gün, herhangi bir dijital euro, bunu garanti edeceğim. Yani merkez bankası bunun arkasında olacak. Bence bu, bunların (kripto paralar) herhangi birinden çok farklı.

Lagarde, para politikası hakkında da konuştu

Lagarde ayrıca para politikasına da değinerek, Avrupa Merkez Bankası’nın avro bölgesindeki öfkeli enflasyonla mücadele etmek için Temmuz ayında faiz oranlarını artırmaya hazır olduğunun bir kez daha sinyalini verdi. Bununla birlikte, Hollanda merkez bankası başkanı Klaas Knot’un yakın zamanda piyasaya sürdüğü daha radikal bir seçenek olan 50 baz puanlık bir hareket şansını hafife alıyor gibi görünüyordu. Mevcut piyasa beklentileri 25 baz puanlık bir artış görüyor.

Şimdiye kadar dokuz ülke merkez bankası dijital para birimlerini piyasaya sürdü (çoğu Karayipler’de bulunuyor). Dünyadaki ülkelerin yüzde doksanı kendi CBDC’leri üzerinde çalışıyor. Kripto para birimleri bu Mayıs ayında ciddi bir baskı altında kaldı ve Bitcoin, Terra ekosisteminin çöküşü nedeniyle Aralık 2020’den bu yana ilk kez 25.000 dolar seviyesine düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir