Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.538
% 3.45
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.538
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Düşüşte Balinalar Bu DeFi ve Metaverse Coinlere Koştu!

Kripto para piyasaları geçtiğimiz aylarda ciddi bir değer kaybı yaşadı. Bu sırada “balina” olarak adlandırılan büyük yatırımcılar, DeFi ve metaverse coinlere yöneldi. İşte detaylar…

Balinalar, metaverse coinlere yöneliyor

Toplam kripto para piyasası değeri 500 milyar doların üzerinde bir düşüşle 900 trilyon doların oldukça altına düştü. Yani 2021 başından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto paralar, yıllık bazda yüzde 50 kayıp yaşadı.  Bu kayıplar, hızla altcoin piyasasına sıçradı. Sonuç olarak genel kripto para piyasasının değeri azalırken BTC’nin diğer kriptolar üzerindeki hakimiyeti yükseldi.  Ancak bu fiyat düşüşü, büyük balinaların alımlarını da çekti. Blockchain analiz firması Santiment’ten gelen veriler, üç token birikiminin diğerlerini geride bıraktığını gösteriyor.

DeFi protokolünün yerel tokeni AAVE’yi satın alan balinaların bu coin’deki toplam birikiminin yüzde 42’den 47’ye çıktığı ortaya çıktı.  The Sandbox metaverse’ünün yerel tokenı olan SAND, proje birçok ortaklık duyururken istikrarlı bir birikim akışı gördü. The Sandbox’ın ünlü markalarla ortak olması, balinaları çekmiş gibi görünüyor. Öte yandan Ethereum tabanlı protokol Loopring’in yerel tokenı olan LRC, son üç ayda balina birikiminde yüzde 6’lık bir sıçrama gördü.

Ancak diğer yandan Cardano, Yearn Finance ve Dogecoin, balina sahiplerinin sayısında azalma gördü. Özellikle ADA, son üç ayda toplam varlıklarının yüzde 10’undan fazlasının boşaltılmasıyla en büyük balina çıkışını gördü. YFI ayrıca, üretken kurucusu Andre Cronje’nin ani çıkışından sonra düzenli bir çıkış akışı gördü. Cronje’nin önemli bir rol oynadığı bir başka proje olan Fantom da çıkışından bu yana değer kaybetti.

DOGE artık büyük yatırımcıların ilgisini çekmiyor mu?

DOGE ayrıca, Elon Musk’tan gelen olumlu yorumlardan etkilenmemesi nedeniyle ilginin azaldığını gördü. Ağdaki gelişme oranı bu yıl büyük ölçüde düştü. Traderlara, satın almak için çok az neden verdi. Bu sırada, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere token, Musk ile birlikte, bir piramit şeması yürütmekle ilgili 258 milyar dolarlık bir davada da isimlendirildi. Elon Musk, Perşembe günü kendisini kripto para birimini desteklemek için bir piramit şeması yürütmekle suçlayan bir Dogecoin yatırımcısı tarafından 258 milyar dolar karşılığında dava edildi.

Manhattan’daki federal mahkemeye sunulan bir şikayette davacı Keith Johnson, Musk, elektrikli otomobil şirketi Tesla ve uzay turizmi şirketi SpaceX’i Dogecoin’i lanse etmek ve fiyatını yükseltmek için para almakla suçladı. Şikayette, “Davalılar 2019’dan beri Dogecoin’in hiçbir değeri olmadığının henüz Dogecoin’i ticaretinden kâr elde etmesi için terfi ettirdiğinin farkındaydı” denildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir