Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$60.225
% 5.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.225
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Dünyaca Ünlü Stratejist: Altın Fiyatı İçin Daha Fazlası Geliyor!

Piyasalar Rusya-Ukrayna riskini değerlendirirken, altın fiyatı güvenli liman çekiciliğinden faydalandı. Ve MKS PAMP’a göre, yatırımcıların Federal Rezerv tarafından yapılan bir politika hatasını fiyatlandırdığı mevcut makro ortam nedeniyle, bu jeopolitik çatışmanın daha da önemli bir etkisi olabilir. MKS PAMP’ın metal stratejisi başkanı Nicky Shiels’in piyasa analizlerini ve tahminlerini Coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Fed’in politika hataları ve piyasalara etkileri

MKS PAMP’ın metal stratejisi başkanı Nicky Shiels, ABD’de yükselen enflasyonu ve Federal Rezerve’in duruşunu şu şekilde değerlendiriyor:

ABD, 1982’den bu yana en yüksek enflasyona sahip ve hala teknik olarak gevşeyen bir Fed ile aynı zamana denk geliyor. Piyasa yanlış bir şekilde daralmanın sıkılaştığını varsayıyor, ancak Fed basitçe daha az likidite ekliyor.

ABD’de enflasyon son kırk yılın en yüksek seviyelerinde seyrederken, piyasalar Federal Rezerv’in çok geç hareket ederek zaten başka bir ‘politika hatası’ yaptığından endişe ediyor. Nicky Shiels, Fed’in hatalarını şu şekilde yorumluyor:

Piyasalar, son zamanlardaki bir Fed hatasından (enflasyonu yanlış okuyup geçici olarak nitelendirerek) yeni bir potansiyel Fed hatasına (agresif faiz artışlarında erken resesyon veya kontrol edilemez enflasyon) doğru kayıyor.

“Altın fiyatı, ‘yanlış’ nedenlerle artabilir ve daha yüksek aralıklar bulabilir”

Jeopolitik korkuların genellikle değerli metal için geçici itici güçler olmasına rağmen, Rusya ile Ukrayna arasındaki alevlenme göz önüne alındığında, jeopolitik durum altın için ekstra elverişli görünüyor. Strateji başkanı, mevcut durumu şu şekilde açıklıyor:

Her zaman jeopolitiğin, satın alma peşinde koşmak yerine altın fiyatlarını düşürmek için daha iyi fırsatlar sunduğunu belirtmişizdir. Ancak bu manşetler 1) Fed ve enflasyon etrafında bu tür bir belirsizlik, 2) genel piyasa endişesi ve 3) bir anda ortaya çıktığında, reklamı yapılan bir teknik bükülme noktası olan altın fiyatı, ‘yanlış’ nedenlerle artabilir ve daha yüksek aralıklar bulabilir. Daha yüksek tabanlar, dip alım ve dalgalı piyasalar devam ediyor.

Altın fiyatı üzerinde Kırım’ın ilhakı ve Ukrayna geriliminin etkilerinin kıyaslanması

MKS PAMP ayrıca altının Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı ilhakına verdiği tepkiyi, bu seferki davranışına benzetiyor. MKS, altının bir savaş koruması olduğunu ve 2014’teki tırmanışa kıyasla, şu anki Rusya-Ukrayna çatışmasında yaklaşık 80 dolarlık kazanımların ardından daha da yüksek bir hareket potansiyeli olduğunu kaydediyor. Nicky Shiels, bazı hesaplamalarla kıyaslama yapıyor:

Altının son yükselişi, o zamanki 140 dolara karşılık 80 dolar oldu. 80 dolarlık ‘fiyat artış primi’ şimdiye kadar 2014’tekinin 4/7’si, girişler çok daha yetersiz. O zamanlar görülen boyutun sadece 1/4’ü. Genel olarak, boğaların ponponları çıkarmaları için henüz çok erken. Fiyatlar bu son kırılma/çıkış (3. kez) ile yapıcı. Ancak tarihsel olarak, altın fiyatı potansiyel olarak başarabileceklerinin gerisinde.

Bununla birlikte, geçen hafta altının yükselmesinin büyük bir kısmı, artan fiyat maliyetlerinden korunmak için daha fazla yatırımcının güvenli liman metalini seçmesiyle artan enflasyon riskinden de kaynaklandı. Bu, değerli metalde jeopolitik olarak tetiklenen daha yüksek harekete güç katıyor. Stratejist, bu durumu şu şekilde değerlendiriyor:

Nispeten daha hafif pozisyon alma ve güçlü fiziksel talep göz önüne alındığında, altının mücadele etmesi muhtemel görünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir