Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.371
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.371
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Dünyaca Ünlü Analist: Altın’ı Aralık’ta Bu Seviyelerde Bulabiliriz!

Singapur’daki United Overseas Bank (UOB), konu altın fiyatı hareketine geldiğinde, stagflasyon korkularının daha agresif bir Federal Rezerv beklentilerine ağır bastığını söylüyor. Bankanın kıymetli metale ilişkin son görünümü, yıl için yeni fiyat tahminlerini de beraberinde getiriyor.

“Stagflasyon korkusu, sarı metal için baskın itici güç olarak yerini aldı”

Kıymetli metal için temel itici güçler enflasyon korkuları, daha yavaş ekonomik büyüme ve güvenli limanlara yönelik artan talep olmaya devam edecek. UOB pazar stratejisi başkanı Heng Koon How, şunları söylüyor:

Bu artan stagflasyon korkusu, güçlü güvenli liman girişleriyle birleştiğinde, altın fiyatının baskın itici güçleri olarak yerini aldı ve ABD Merkez Bankası’ndan beklenen faiz artırımlarının olumsuz etkisini azalttı.

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, iki hafta önce altın, 2.070 doları test ederek rekor seviyelere çıktı. Hareket, ABD’nin petrol ithalat yasağı da dahil olmak üzere Rusya’ya karşı ek yaptırımlar açıklamasının ardından geldi. Ünlü analist, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başlangıcından bu yana enerji ve emtia fiyatlarında devam eden rallinin ortasında, küresel yatırımcılar arasında artan bir stagflasyon korkusu olduğunu belirtiyor.

UOB’nin güncellenmiş altın fiyatı tahminleri

Yatırımcılar da altına daha fazla kaynak ayırmaya daha meyilli. Banka raporunda, altına yönelik artan talebin hem ETF’ler hem de fiziksel olarak gerçekleştiği belirtiliyor. “Altın ETF’lere yenilenen girişler var” diyen analiste göre, bireysel yatırımcılardan altın takı alımları, küresel merkez bankasının rezervlerini altına çeşitlendirmesinin yanı sıra muhtemelen yoğunlaşacak. Analist, ek olarak şu değerlendirmeyi yapıyor:

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden önce değerli metal 1.900 dolardan işlem görüyordu. Altın fiyatındaki bu son güçlenme turuna paralel olarak, altın ETF’lerine giriş akışlarında net bir geri dönüş oldu. Altın ETF’lerine yönelik bu yenilenen akış, muhtemelen güvenli liman satın alımının altına dönüşü.

Rapora göre merkez bankalarından daha fazla talep olacak. Raporda “Çeşitli merkez bankaları, özellikle Gelişmekte Olan Piyasalar alanında, rezerv varlıklarını altına çevirmeye devam ediyor. Rusya-Ukrayna ihtilafından kaynaklanan bu yeni jeopolitik riskin, bu çeşitlendirme eğilimini pekiştirmesi muhtemeldir” deniliyor.

UOB’nin güncellenmiş fiyat tahmini, altın işlemlerinin ikinci çeyrekte 2.100 dolar, üçüncü çeyrekte 2.150 dolar ve dördüncü çeyrekte 2.200 dolar olduğunu gösteriyor. Bu hedefler, bir önceki yıl sonu fiyat hedefi olan 1.900-2.000 dolar arasında yukarıda bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir